.

.

TOTS 21

Les persones intersexuals i trans que hagin fet el canvi de nom a la seva targeta sanitària ja poden tramitar l’adequació dels documents. Foto: Ajuntament

L’empresa municipal APARCAM i l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Cambrils, amb el suport del Servei Municipal d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASiG) de Cambrils, han adaptat la tramitació de la t-bus per a què les persones intersexuals i trans que hagin fet el canvi de nom a la seva targeta sanitària puguin tramitar les targetes del bus urbà amb el seu nom sentit.

La incorporació del nom sentit contribueix a facilitar la vida quotidiana a les persones trans i intersexuals que utilitzin aquest transport públic, ja que els permetrà identificar-se tal hi com se senten i s’identifiquen. 

El carnet de la Biblioteca Josep Salceda i Castells també es pot tramitar amb el nom sentit des del febrer d’aquest any, arrel d’un acord entre el Departament de Treball, Benestar i Famílies i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

L’adequació dels documents personals amb el nom sentit de les persones trans i intersexuals, tant menors com majors d’edat a les administracions públiques, està regulada per la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 

Per tal de poder obtenir la t-bus i el carnet de la biblioteca amb el nom sentit, cal prèviament haver canviat el nom a la targeta sanitària. Les gestions necessàries per a tramitar el canvi de nom a la targeta sanitària es fan al Servei d’Atenció Integral (SAI DASiG) i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya és qui expedeix una targeta sanitària nova, juntament amb un certificat acreditatiu de la identitat personal. Ambdós documents permeten acreditar-se oficialment amb el nom sentit i tramitar la resta de carnets i targetes amb aquest nom.  

Per a més informació contactar amb el SAI al telèfon 977.79.45.79 (Ext.2118) o al correu sai@cambrils.org 

Redacció