.

.

TOTS 21

Els participants en l'acte d'homenatge. Foto: Cedida

Els participants en l’acte d’homenatge. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils va homenatjar divendres Ángel Fernández Pardo, que va ser cap de cuina de Casa Gatell durant 38 anys, fins que va tancar el desembre del 2011, i posteriorment va dirigir la cuina del restaurant Miramar.  

L’acte va comptar amb l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; els propietaris dels dos establiments, Joan Pedrell i Joan Gómez; el sommelier Antonio Martínez, i diversos membres de la família que van voler acompanyar l’homenatjat. La celebració es va allargar amb un dinar per reconèixer la seva llarga i exitosa trajectòria professional.  

Ángel Fernández va contribuir en l’impuls de la cuina marinera de Cambrils en un moment en què el turisme començava a créixer i la gastronomia cambrilenca s’anava fent nom. En aquest sentit, cal destacar que el 1974 Casa Gatell va ser un dels primers establiments catalans a aconseguir una estrella Michelin.  

A més de la seva feina a la cuina, Ángel Fernández va promocionar la gastronomia cambrilenca amb la seva participació a fires i jornades de tot l’Estat, com Madrid Fusión i Saborea España. El xef es va jubilar el novembre del 2021 i ara segueix cuinant per la família i les amistats.