.

.

TOTS 21

El pas provisional entre la urbanització del Molí de la Torre i Cambrils Badia, amb un pressupost de 37.152 euros, facilitarà l’accés a les platges. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils ha adjudicat el contracte d’obres de construcció de quatre nous passos provisionals per a vianants i vehicles per creuar la via del tren en desús que encara divideix el nucli urbà de Cambrils. Després de valor les ofertes presentades a la licitació dividida en quatre lots, s’han adjudicat els passos provisionals del Camí del Corralet, el carrer Estrasburg i Mas Clariana a l’empresa Cons Cambrils 3000 SL, i, per l’altra, el pas de l’avinguda Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia) a Tallers Vidal Amill SLU.

El regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Cambrils, Enric Daza, ha explicat que els quatre nous passos connectaran barris que fins ara estaven separats per aquesta infraestructura ferroviària i suposaran una gran millora de la mobilitat tant a peu com en vehicle. A més, el passos seran estratègicament una solució alternativa de mobilitat alhora d’afrontar els diferents projectes previstos, com són la Rambla Jaume 1, el vial de l’Esport o l’avinguda Adelaida.

El regidor ha explicat que les actuacions s’han dissenyat coincidint amb les connexions d’avingudes i carrers previstos al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i ha destacat especialment el pas de Joan XXIII, que descongestionarà el centre del port i obrirà una nova opció de mobilitat per accedir a les platges de llevant des del Vial del Cavet.  

Aquests passos són una solució provisional mentre no es desmantelli la infraestructura en desús. Les obres consistiran en condicionar un tram perpendicular a la direcció dels antics carrils del tren, realitzant un pas pavimentat central a base d’una llosa de formigó i una base de planxes de cautxú amb el mateix pendent.

Els projectes del Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament s’han hagut d’adaptar a les condicions especials i l’autorització d’ADIF, que és l’administrador de la infraestructura. Per això, la solució que s’executarà té en compte condicionants com facilitar la circulació de trens de treball i garantir la protecció dels elements existents.

Aquests quatre nous passos se sumaran al que ja es va obri el passat agost al costat de l’antiga estació per reconnectar la vila i la platja amb la unió de les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria, que registra molta activitat de persones tant a peu com amb bicicletes i vehicles elèctrics. A més, l’Ajuntament està estudiant obrir dues noves passeres: una entre els passejos Francesc Macià i Lluís Companys i una altra a l’alçada del carrer Jonc.

Els passos adjudicats  

El pas provisional entre la urbanització del Molí de la Torre i Cambrils Badia, amb un pressupost de 37.152 euros, connectarà dos barris importants del municipi, obrint la comunicació entre l’avinguda Bèlgica i l’avinguda Manuel de Falla i facilitant l’accés a les platges.

El pas provisional per a vianants i vehicles entre el carrer Mas del Grau i el carrer del Riu Ebre connectarà la urbanització Quatre Camins i el Camí del Corralet nord. Amb les obres de construcció d’aquest nou pas, adjudicades per un import de 14.196 euros, s’amplia el punt central de circulació viària i es milloren les voreres a banda i banda.  

El pas del carrer Estrasburg, amb un cost de 17.934 euros, facilitarà la mobilitat de vianants i vehicles entre la Urbanització Urcavisa i Vilafortuny II amb la zona del Cap de Sant Pere i Platja de Vilafortuny. D’aquesta manera, es podrà accedir als barris de Vilafortuny des de l’avinguda Diputació, obrint una nova opció d’entrada.

El pas del Camí Mas Clariana, pressupostat amb 9.910 euros, serà exclusivament per a vianants i connectarà aquesta urbanització amb el Cap Sant Pere. La nova via donarà sortida a la necessitat de mobilitat que hi ha sobretot durant l’estiu, amb la gran afluència de visitants al càmping de la Llosa i a tota aquesta zona del municipi.

Redacció