.

.

TOTS 21

Presentació del torneig de bàsquet de Setmana Santa.

Presentació del torneig de bàsquet de Setmana Santa.

El Torneig del TGN Bàsquet torna a Cambrils per Setmana Santa. L’onzena edició de la competició portarà al municipi més de 500 jugadors i jugadores d’entre 10 i 14 anys d’un total de 47 equips de diferents de diferents punts de Catalunya, Espanya i Europa que disputaran 120 partits. Els nens i nenes vindran amb 60 tècnics, 40 persones d’organització i més de 300 acompanyants, que també s’allotjaran a Cambrils.

Com en totes les edicions anteriors el torneig tindrà com a participants equips en les categories aleví i infantil, tant masculins com femenins, donant tot el protagonisme a aquestes etapes de formació i convertint l’esdeveniment  en una gran festa de l’esport de la cistella.

El regidor d’Esports, Lluís Abella, i el vicepresident del TGN Bàsquet, Iñaki Liarte, han presentat avui el torneig i han destacat la internacionalització de la competició amb la participació del Toulousse Travel Team (França), que ja és un habitual, i el St Mirren de Paisley (Escòcia), que és la novetat d’aquest 2014. Enguany també s’ha apuntat al torneig per primera vegada un equip de la Comunitat de Madrid. El conjunt aleví femení del Distrito 21, actual campió de la lliga de Madrid en la seva categoria, buscarà rival a les pistes de Cambrils.

Entre els 20 clubs representats, també hi ha els aragonesos Stadium Casablanca, Doctor Azua, CD Romareda i El Salvador; els catalans com Parets, SESE, AE Badalonès, AEC Collblanc, CE Sant Nicolau, CB Lleida, CB Vilassar de Dalt, i els tarragonins CB Altafulla, La Salle Tarragona, Reus Ploms, l’escola Maria Cortina, Puigcerver-Salle Reus i CB Cambrils. El regidor d’Esports s’ha mostrat satisfet d’acollir un any més el torneig i ha explicat que és un atractiu més pels visitants de Cambrils que potencia el segell de Destinació de Turisme Esportiu. Abella també ha afirmat que la convivència entre tots els equips és molt interessant per facilitar les sinèrgies en el món del bàsquet. Finalment, ha qualificat de bona notícia que més de la meitat dels equips (27 de 47) siguin femenins, que demostra que les dones estan entrant amb força al món de l’esport de competició.

Per la seva banda, el vicepresident del TGN Tarragona ha agraït la col·laboració de Cambrils per “posar-ho tan fàcil” i també ha volgut posar èmfasi en els enriquidors intercanvis entre equips de diferents procedències, que tenen molts moments per conversar gràcies a compartir el mateix allotjament.  El club tarragoní gestiona tota l’estada en dos hotels, un pels jugadors i l’altre pels acompanyants.

El torneig s’inicia divendres 11 amb l’arribada dels equips i dissabte a partir de les 9 del matí comencen a jugar. Dilluns tots els participants aniran a les instal·lacions del Port Aventura, dimarts continua el torneig amb les fases finals i dimecres 16 es juguen totes les finals per a donar per finalitzat el torneig a les 14 hores.

Un esdeveniment pioner i consolidat

El torneig és un esdeveniment molt consolidat al calendari esportiu més enllà de les nostres comarques. És un dels pioners en el seu format i s’ha convertit en una referència dins del món del basquet, tant a nivells estatal i català com de Països Europeus. En les anteriors deu edicions hi han participat més de 5.000 jugadors i jugadores d’un total de 437 equips de 76 clubs diferents. Des del 2004, el campionat ha atret equips d’Andalusia, de Castella-Lleó, de Castella la Manxa, d’Aragó,  de La Rioja, del País Valencià, de les quatre províncies catalanes, equips  de les Illes Canàries, francesos i irlandesos, entre altres.

Durant les diferents edicions cal destacar la capacitat d’organització per part del club, la competitivitat a la pista, buscant que tots els equips acabin jugant amb equips del seu nivell, i la convivència i bon ambient que envolta tota la competició amb el fet d’estar tots allotjats al mateix lloc i gaudir junts dels atractius de Cambrils i de la visita a Port Aventura.