.

Aquests dies he pogut llegir articles, parlar amb diferents col·lectius de dones i debatre amb amics i coneguts l´avantprojecte de reforma de la llei de l´avortament impulsada pel ministre Alberto Ruiz Gallardón.

Assumpció Castellví és representant de la Sectorial d'Igualtat de CDC al Camp de Tarragona

Conclusions, moltes, la més destacada i més rellevant és que la majoria de la societat veu innecessària aquesta modificació, no és un problema social prioritari que tot just abans de Nadal s´hagi d´aprovar en el consell de ministres espanyol. .. però malgrat tot així ho han fet, realment sembla que volen crear un problema on fins ara no existia.

Interrompre un embaràs mai és una decisió fàcil ni agradable i segurament és  l´última opció a què una dona desitja recórrer. És a dir, avortar no és  la millor  solució però aquesta possibilitat ha de ser present quan es produeix un embaràs no desitjat, perquè ha de ser la pròpia dona la que ha de prendre l´última decisió sobre el seu cos, el que ella decideixi és el què compta. Prou dur i difícil és per a què encara li vulguem imposar el què  ha de fer al respecte.

La solució no resideix en crear una llei de l´avortament que ara per ara és la més restrictiva de tota la democràcia i obligar a acatar-la. NO,  la prioritat per evitar un embaràs és la prevenció i és aquí és on s´han d´escarrassar els polítics per organitzar, finançar i pensar campanyes molt equitatives i rigoroses que  garanteixin una educació sexual que arribi a tots els sectors socials, que difonguin tot el ventall de mitjans anticonceptius i que financiïn i no restringeixin l´ús de la píndola del dia després. És a dir, que s´aboquin a reforçar totes les mesures possibles, però si amb tot això és produeix l´embaràs, s´ha de respectar sempre la decisió de la dona ja que és ella qui ha d´assumir la responsabilitat i les conseqüències de la decisió que prengui.

La nostra societat no pot ni vol renunciar al dret a decidir que tenim les dones envers la nostra maternitat. Aquesta nova llei proposada pel PP  comportarà molts dilemes i a moltes dones se’ls plantejarà el duríssim conflicte de ser mares en contra de la seva voluntat o  convertir-se en unes delinqüents que infringeixen la llei. Al mateix temps es crea una  desigualtat social inhumana com passava fa uns anys enrere algunes podran pagar-se la solució del problema marxant fora de l´Estat i d´altres ho faran aquí amb unes condicions deplorables i sense garanties.

Em sobta la manera com ha argumentat el ministre de Justícia el perquè es fa aquesta llei anomenada de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada: “para proteger a los más débiles (los concebidos y no nacidos) pero siempre en interés de la mujer y respetando asimismo sus derechos”. Bé, amb aquest argument del senyor Ruiz Gallardón només puc que dubtar del seu concepte d´igualtat i de llibertat.

Esperem doncs que tots els grups polítics parlamentaris de l´oposició vagin a una i acordin  una modificació raonable i digna per les dones de la nova llei de l´avortament. Demanar que si aquesta llei s´aprova definitivament a l´Estat Espanyol NO s´apliqui a Catalunya, atès que aquí el nombre d´avortaments practicats ha anat baixant en els últims darrers quatre anys i que el Parlament Català  ha rebutjat aquesta normativa i vol disposar d´una llei pròpia, ja que ara per ara la Generalitat té limitades les competències en aquesta matèria.

SÍ i SÍ, cal protestar, raonar i debatre aquesta nova llei de l´avortament i SÍ i SÍ cal redactar una llei pròpia per Catalunya per poder-la aplicar en el desitjat nou Estat que serem el 9 de novembre.

Assumpció Castellví Auví
Representant Territorial
Sectorial d’Igualtat i Drets Civils de CDC al Camp de Tarragona