.

L’activitat forma part del cicle d'arts visuals "Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l'actualitat".

L’activitat forma part del cicle d’arts visuals “Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l’actualitat”.

L’obra del fotògraf Gonzalo Juanes serà la protagonista d’una nova trobada del cicle d’arts visuals “Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l’actualitat”. La historiadora de fotografia Laura Terré farà un repàs a l’Espanya dels anys 60 en color a través de l’obra d’aquest fotògraf. La cita serà el proper dimarts 24 d’abril a les 19.00 h

En la sessió s’analitzarà la feina de Gonzalo Juanes, pioner de la fotografia en color als anys 60, amb la qual va aconseguir crear un llenguatge personal i avantguardista. A més, es donarà a conèixer el context nacional de l’època i els condicionants que han impedit el reconeixement del valor d’aquests treballs inèdits fins fa molt pocs anys. Paral·lelament, també s’endinsarà en l’obra d’altres autors com ara Carlos Pérez Siquier, tot incidint en l’ús del color i els intercanvis amb altres col·lectius internacionals.

Laura Terré és historiadora de fotografia i doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha comissariat l’obra de nombrosos fotògrafs, com ara Paco Gómez, Colita o Gonzalo Juanes. Durant set anys va dirigir el Centre de Fotografia Documental de Barcelona (2003-2010) i TRAFIC, Experiència Fotogràfica (2006-2009).

El cicle d’arts visuals “Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l’actualitat” finalitzarà el dimarts 14 de maig amb una trobada amb els fotògrafs José Ramón Bas i Lurdes R. Basolí i moderada per Érika Goyarrola, coordinadora del cicle.