.

.

TOTS 21

Òscar Cadiach a Skardú Foto: Cedida

Òscar Cadiach a Skardú Foto: Cedida


Òscar Cadiach i la seva expedició aprofiten les darreres hores a Skardú abans de començar el famós trekking pel la Vall del Baltoro que els ha de portar al peu del Broad Peak on esperen poder fer l’atac definitiu al cim a finals del juliol.
Cadiach buscarà amb aquesta expedició donar per tancada la ruta dels catorze vuit mils i convertir-se així en el primer català que ho aconsegueix.
L’alpinista tarragoní s’ha mostrat convençut d’assolir l’èxit acompanyat d’una expedició amb experiència i gent que sap el que és trepitjar diferents vuit mils.
A les últimes hores a Skardú Cadiach ha aprofitat per comunicar-se amb Tarragona i Catalunya ja que posteriorment les comunicacions es compliquen quan entrin dins la vall “Hem enllestit una part del material, el que marxa directament amb porters cap el camp de base del Broad. Són uns 25 kg d’equip que s’estalvien les nostres espatlles. Hi ha tendes, cordes, sacs de dormir d’alçada, piolets, fogons, matalassos, pales, casc, arnesos, mosquetons, botes d’alçada…
De manera que a la motxilla portem només un sac lleuger, roba amb membrana impermeable, líquid per la jornada, alguna cosa per menjar, llum frontal i calçat i roba lleugera pel trekking”.
L’alpinista tarragoní ja havia enviat també la seva mostra de condol per la mort del també alpinista de Tarragona, el jove, Pol Rodríguez.