.

BASF, Quantafuel i Remondis han signat un Memoràndum d’Entesa (MoU per les seves sigles en anglès) per avaluar conjuntament una cooperació en reciclatge químic que inclou una inversió conjunta en una planta de piròlisi per a residus plàstics. Remondis, una de les principals empreses de gestió d’aigües i residus del, té previst subministrar residus plàstics adequats a la planta, i BASF utilitzarà l’oli de piròlisi resultant com a matèria primera en els seus centres de producció integrats ( Verbund) com a part del seu projecte ChemCyclingTM. Quantafuel té la intenció de proporcionar la tecnologia i operar la planta. L’empresa és especialista en la piròlisi de residus plàstics mixtos i la purificació de l’oli de piròlisi resultant; la tecnologia es desenvolupa conjuntament i es duu a terme amb BASF. La ubicació de la planta de piròlisi s’avaluarà conjuntament.

Cada any, gairebé 20 milions de tones mètriques de residus plàstics a Europa no es reciclen. En establir el reciclatge químic com una solució complementària al reciclatge mecànic, és possible retornar més residus plàstics al cicle dels materials, que d’una altra manera serien incinerats. La tecnologia de piròlisi es pot utilitzar per a processar les onades de residus plàstics que no es reciclen mecànicament, per exemple, per raons tecnològiques o econòmiques. Per a maximitzar una economia circular per als plàstics, les empreses participants identificaran quins dels fluxos de residus plàstics proporcionats per Remondis podrien sotmetre’s a un reciclatge químic en el futur.

“BASF s’ha fixat l’objectiu de processar 250.000 tones mètriques de matèria primera reciclada anualment a partir de 2025. En aquest sentit, és important utilitzar matèria primera derivada de residus plàstics que d’una altra manera no s’haurien reciclat”, explica Lars Kissau, vicepresident sènior de Desenvolupament Comercial Estratègic Global en la divisió de petroquímics de BASF.

Redacció