.

.

TOTS 21

Ballesteros i Margallo durant la seva intervenció aquest matí

Ballesteros i Margallo durant la seva intervenció aquest matí

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha fet referència aquest matí a la cita important d’aquesta tarda al Congrés dels Diputats on es ratificarà el ja anunciat rebuig a la consulta sobiranista a Catalunya, i ha dit que “‘el ‘no’ i s’ha acabat tampoc val”.  Per a Ballesteros, “no val agafar la Constitució com a arma llancívola, cal posar en marxa mecanismes d’entesa, perquè el ‘no’ a la petició de referèndum provocarà més frustració, més desencís i més fractura”. En aquest sentit el batlle tarragoní ha volgut recórrer i recordar la figura de Suárez dient que “és el moment de la política amb majúscules com va ser a l’època d’Adolfo Suárez” fent una aposta per la política de diàleg.

Ho ha fet a la ‘II Jornada Medios de Comunicación, Periodismo y empresa’ que es desenvolupa aquest matí al Tinglado 4 del Moll de Costa sobre la situació de crisis que arrossega el periodisme donant lloc a un canvi dels models tradicionals, i la necessitat d’innovació i emprenedoria.

Hi ha format part també el ministre d’afers exteriors, José Manuel García Margallo, que sobre el mateix tema ha dit que “a la política l’important és el temps i prefereixo esperar a veure quina és la proposta del president del Govern”. Margallo, espera una “clarificació de postures” però no “grans novetats” del debat sobre la transferència de la competència perquè Catalunya pugui convocar referèndums. “Les línies d’uns i altres estan suficientment clares” ha dit. A la vegada que es mostra segur “que tant el Govern de l’Estat com el de la Generalitat no farà res que surti de la norma bàsica en un Estat de dret i que assegura la convivència democràtica” i ha defensat que el Congrés és el marc adequat per debatre sobre la qüestió del dret a decidir perquè “és als parlamentaris a qui correspon discutir totes les qüestions que afectin a la ciutadania”.

Josep Fèlix Ballesteros i Josep Andreu conversant aquest matí amb el ministre Margallo

Josep Fèlix Ballesteros i Josep Andreu conversant aquest matí amb el ministre Margallo

Un periodisme més innovador i empenedor

Pel que fa a les jornades, el tema que es debat aquest dimarts és la situació del periodisme on des de 2008 s’han destruït més d’11 mil llocs de treball del sector i donada la crisi s’ha donat lloc a un canvi dels models tradicionals propiciant-se l’emprenedoria i la innovació, Margallo ha fet referència a la marca Espanya. Considera que “de la imatge del país depèn la situació estrangera d’empreses que venen confiant en el territori i també la imatge de les nostres empreses que s’estableixen a mercats exteriors”. Per aquest motiu, considera que la nova realitat econòmica en el sector exterior “té paper fonamental”.

El ministre ha reconegut que “Espanya té imatge molt bona per viure, fer turisme, passar vacances…” tot que encara ha de millorar donat que “arrosseguem la imatge folklòrica del s.XIX que no és correspon a la realitat, cal potenciar la imatge del país i corregir les deficiències, tenim un país tecnològicament avançat i innovador” ha dit.

En la mateixa línia Ballesteros ha celebrat i fet referència a importants notícies per Tarragona com l’arribada de BCN World, els Jocs del 2017 i el Clúster Químic.

Tant Ballesteros com el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, han remarcat la importància de Tarragona i del Port per contribuir a la marca de Tarragona, la Costa Daurada, Catalunya i Espanya.

-Adrià Recasens-