TOTS 21

Les tipologies delictives que més inseguretat generen a la ciutadania, com els robatoris a interior de domicilis i vehicles, s’han reduït en un 47 % i un 25 % respectivament

Les tipologies delictives que més inseguretat generen a la ciutadania, com els robatoris a interior de domicilis i vehicles, s’han reduït en un 47 % i un 25 % respectivament

La Policia Local d’Altafulla ha fet balanç aquest dimecres sobre el servei municipal i l’evolució dels fets delictius al municipi que s’han produït aquest passat any 2018. Segons les dades, les tipologies delictives que més inseguretat generen a la ciutadania, com els robatoris a interior de domicilis i vehicles, s’han reduït notablement en un 47 % i un 25 %, respectivament.

Precisament, els serveis en seguretat ciutadana són els que sumen més actuacions amb un total de 15.440 sortides, el que significa un 85,48 % sobre el total de serveis atesos on s’inclouen els de prefectura (2,38 %), d’atenció ciutadana i proximitat (3,51 %), d’administració (6,05 %) i serveis dels caporals (2,57 %). En aquesta línia, la Policia Local d’Altafulla va efectuar un total de 18.062 serveis durant tot l’any 2018.

En xifres absolutes, aquest 2018 s’han registrat un total de 69 avisos de robatoris i furts, el que significa un 36,90 % sobre el total de serveis d’urgència. Dintre d’aquests, també sumen un total de quatre (2,14 %) els robatoris amb violència i intimidació, una xifra molt baixa respecte a altres zones de Catalunya.

Cal destacar que en la darrera Junta Local de Seguretat que es va celebrar a Altafulla el passat 31 d’octubre, el consell d’Interior, Miquel Buch, va posar en valor també el descens d’un 6% en els delictes al municipi i l’augment de les detencions en un 33%. El titular d’Interior va destacar “la magnífica col·laboració entre els cossos policials, policia local i Mossos d’Esquadra” en aquest sentit.