TOTS 21

L’alcalde del Catllar, Joan Morlà. Foto: Cedida

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona ha decidit el sobreseïment provisional i l’arxivament de la causa oberta contra l’alcalde del Catllar, Joan Morlà Mensa. Segons ha informat ERC per mitjà d’un comunicat de premsa, l’alcalde republicà estava investigat per no tramitar els comunicats d’incidència de trànsit que els vigilants del municipi posaven.

El desembre del 2019 Morlà ja va declarar davant el jutjat, defensant que a través d’un conveni signat l’any 2002 amb el Servei Català de Trànsit, la potestat sancionadora al municipi s’havia delegat als Mossos d’Esquadra.

La decisió d’arxivar la causa dona la raó a l’alcalde, qui celebra poder deixar enrere aquest cas, però al mateix temps ha lamentat que “més enllà d’aquesta resolució, el mal que es fa, sovint és difícil de guarir”. En aquest sentit, ha reclamat un major “respecte per la presumpció d’innocència”, un tracte de la informació “més responsable i menys lesiu” cap a les persones que encara no han estat jutjades, i la “indemnitat dels qui acusen de forma intencionada instrumentalitzant la justícia”. 

Redacció