TOTS 21

La Setmana de la Ciència al Campus Extens, organitzada per la Unitat ComCiència de la URV, ofereix activitats als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La Setmana de la Ciència al Campus Extens, organitzada per la Unitat ComCiència de la URV, ofereix activitats als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

La Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, com a seu del Campus Extens de la URV, s’afegeix a la programació de tallers i xerrades de divulgació científica amb motiu de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre. Així, es podran fer les següents activitats familiars gratuïtes: Cúpules i estructures de Da Vinci; Els orígens de la xocolata; Vida extraterrestre, realitat o ficció; Enginyeria forense, tecnologia per cometre crims i  Humans i pedres: les eines de la prehistòria.

La Setmana de la Ciència al Campus Extens, organitzada per la Unitat ComCiència de la URV, ofereix activitats als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu d’obrir aquest esdeveniment a nous públics i al territori. És en aquest context on la Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament, com a seu del Campus Extens de la URV a Tarragona, se suma a les activitats.

Tallers

Cúpules i estructures de Da Vinci, al Centre Cívic de Torreforta, 9 de novembre.

Mitjançant el treball en equip, es duran a terme diverses activitats relacionades amb alguns invents de Da Vinci centrats en el disseny d’estructures de construcció.

Els orígens de la xocolata, al Centre Cívic de Bonavista, 8 de novembre.

En aquest taller es tractaran  les creences i els rituals de les cultures prehispàniques que feien servir la xocolata. Es farà  un petit tast de la xocolata que consumien aquestes cultures per saber quin gust tenia. També es donarà a conèixer  com va arribar a Europa i com es va començar a utilitzar.

Vida extraterrestre, realitat o ficció, al Centre sociocultural de la Part Alta, 15 de novembre.

Els elements químics necessaris per a la vida es troben en diversos planetes i satèl·lits del nostre sistema solar. Les condicions necessàries perquè aparegui la vida no són tan freqüents.

Enginyeria forense, tecnologia per cometre crims, al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, 8 de novembre.

El crim perfecte no existeix, la ciència sempre guanya.

Humans i pedres: les eines de la prehistòria, al Centre Cívic de Sant Salvador, 16 de novembre.

Quina tecnologia empraven els nostres avantpassats? Com construïen les eines? Amb quins materials? Quines descobertes s’han fet al barranc de la Boella? L’activitat inclou una exposició de rèpliques i reproduccions d’eines i una demostració d’encesa de foc a l’estil prehistòric.

Informació i inscripcions al web de centres cívics de l’Ajuntament de Tarragona:  http://centrescivics.tarragona.cat a l’apartat, Activitats del Campus Extens de la URV.