.

Els grana han acabat demanant l’hora. Foto: Nàstic

Victòria taquicàrdica (2-1), la primera dels grana a casa, amb sant Bernabé de salvador. Arrencada de cavall i parada de ruc. Així ha estat la sorprenent primera part d’un Nàstic farcit de baixes contra els nouvinguts a Segona B de La Nucía, un nom desconegut per als amants de futbol. Sortida de cavall amb dos gols en dotze minuts d’un Nàstic ple de suplents i frenada de ruc amb el gol visitant que ha sembrat el pànic a les grades.

Els grana vivien un inici insòlit, primer amb un gol en pròpia porta de La Nucía, en una jugada a pilota aturada des del vèrtex de l’àrea, que la penjava Bonilla i un dels jugadors visitants desviava la trajectòria cap a la seva pròpia porteria. Cinc minuts després, a punt de fer el segon; Habran robava la pilota en la sortida dels visitant, pero en l’u contra u la definició no ha estat gens bona.

Només passarien tres minuts quan Habran faria el segon. El davanter grana recull un rebuig a la frontal, i supera el porter local amb un xut potent i ras ajustat al pal curt. Gran inici grana, amb una excel·lent pressió alta. Seguirien els atacs grana mentre el públic es dividia entre donar suport als líders independentistes presos i els qui ho xiulaven.

Se succeïen els atacs d’un Nàstic desacomplexat; l’equip de César Ferrando es veia obligat a obrir-se, fet que provocava el robatori de pilotes a dalt per part dels grana. I aquí acabaria la gran cursa del cavall grana.

Pifiada de Goldar en defensa, deixant la pilota franca perquè se l’emportés l’equip visitant i Agüero la clava. Un 2-1 que tornava a situar la inquietud una jornada més a l’estadi. El gol animava un La Nucía que havia quedat tocat. Agüero tenia una nova oacasió minuts desrés amb un Fofo esplèndid per l’interior.

Els nervis afloraven entre els grana. Acabaria la primera part amb uns alacantins controlant el maxi creant situacions de perill. Un canvi de mtjó complet.

Pitjor no podia començar la segona part amb un inexistent penal assenyalat a Bonilla. Però allà estava Bernabé, que ha aturat un llançament de Fofo a l’estil Panenka sense moure’s del seu lloc, en una decisió clau.

L’errada motivaria els grana; en la següent, una gran jugada de Brugui acabava amb el grana al terra, i a continuació, una bona combinació finalitzada amb un xut perillós de Ballesteros. Habran feia treballar Fornés tot seguit. En aquestes, Bartolo mouria la banqueta dos cops, primer fent sortir Montero per Petcoff, que presentava molèsties. Ballesteros tampoc podia seguir i seria canviat al cap de pocs minuts per Abarrán. Ja feia prou el Nàstic amb tantes baixes aguantant el resultat.

Amb un fort aiguat afrontaria el Nàstic el tram final del partit, evitant jugades de perill del rival, que controlava la pilota i la possessió, però no trobava espais en una defensa tupida dels grana. En això, Montero tenia el tercer en una gran sortida en defensa de Giner, que es fa una cursa marathoniana per tot el camp. A la següent, Bernabé salvava un empat cantat. Final taquicàrdic, amb el president del Nàstic que ja no podia aguantar més i abandonava la Llotja. Acabaria l’agonia amb la primera victòria al Nou Estadi.

Fitxa tècnica

Alineacions:

Nàstic: Bernabé, Pol Valentín, Juan Rodríguez, Perone, Bonilla, Ferran Giner, Goldar, Petcoff -Montero. 62-, Pol Ballesteros -Albarrán, min. 70-, Brugui i Habran -Lolo Plá, min. 78-

La Nucía: Fornés, Juanma Ortiz, Neftalí, Pedraza, Mas, Moreno, Miñano, Fofo, Juanan -Sergi, min 71-, Agüero -Juanjo, min. 60-, i Cedric.

Àrbitre: Alberto Lou Ballano, del comitè territorial aragonès

Targetes grogues: Habran, Miñano, Giner, Neftalí i Perone

Gols: 1-0, en pròpia porta, -min. 4-; 2-0, Habran, -min. 12-; 2-1, Agüero, min. 29