.

La desgràcia s’ha cebat en els grana a l’Estadi de Gran Canària

Expulsió injusta, gol de rebot, i enfonsament final.. les Illes afortunades han estat ben desafortunades per un Nàstic que havia encès l’alarma només passades tres jornades. La Palmas, l’equip conegut com el del ‘pio, pio’ i al qui la Segona li queda molt petita, no ha tingut pietat dels tarragonins i li ha endosat un 4-0, però gràcies a una inestimable ajuda arbitral. El Nàstic havia fet una bona primera part defensat-se contra potser el millor equip de la categoria, però una injusta expulsió ha marcat el camí.

Amb una revolució a l’aliniació afrontava el Nàstic un duel d’urgències només a la quarta jornada. Queien de l’onze Javi Márquez, Tete, Uche i Manu Barreiro. I la gran novetat, la presència de César Arzo. Davant, un conjunt groc amb homes de la talla de Rubén Castro, de la Bella o Timor. Pòlvora de Primera Divisió de nivell alt, i el morbo de Mikel Mesa amb samarreta groga, que acabaria fent un bon partit, com és costum en ell, però que hauria de deixar el camp al miut 61 en arrastrar una groga.

Els grana començavan el xoc amb una clara vocació defensiva i tractant de robar pilotes per armar la contra. En un doble córner, de Galarreta feia lel primer xut, llunyà, que anunciava les intencions de l’onze canari. Al primer quart d’hora, el Nàstic gairebé no havia passat del seu camp.

Al 26, de la Bella rebia per l’interior i tenia la primera ocasió amb un passi de la mort que no trobava rematador. La Unión començava a apretar de valent i el Nàstic es defensava amb ungles i dents, la seva gran virtut en la primera part.

Les desgràcies s’anunciarien aviat. Al 28 arribava el cop: vermella a Arzo per desplaçar Rubén Casto en una contra perillosa. Una vermella excessiva: Arzo es creuava en la trajectòria de Rubén Castro. L’expulsió provocava la reordenacio de l’equip i en pagaria els pats el debutat colombià Luis Suárez, que deixava el seu lloc a Djetei.

En la primera contra grana, Manu del Moral ensenyava les dents dins l’àrea. Semblava que acabaria en empat la primera part, però l’inefable Rubén Castro es desfaria d’Abraham i Djetei al balcó de l’àrea, en rebre una gran passada interior, i creuria davant la sortida d’un Bernabé venut quan la primera part començava a agonitzar. S’estava defensant força bé el Nàstic i el gol arribava en el moment menys indicat.

L’enfonsament

Els primers minuts de la segona part, Manu del Moral estava a punt de marcar, posant-hi la punta de la bota, i sortint la pilota fregant el pal de la porteria canària.

Un minut després, al 55, nou infortuni que remataria el partit: David Timor feia un xut intrascendent des de fora de l’àrea, però la bimba rebotava en Rocha i entrava a la porteria. S’obria el festival i Rubén Castro feia el 3-0 al 62 en un remat en planxa dins l’àrea, amb un Djetei badant. S’olorava la golejada i arribaria amb el quart, una voleia sensacional de Lemos dins l’àrea.

Fitxa tècnica:

Aliniacions:

UD Las Palmas: Raúl, De la Bella, David Garcia, Rubén Castro, Maikel Mesa (Pekhart, min 61), Timor, Lemos, Fidel (Saco, min. 65), De la Galarreta, Juan Cala i Tana (Dani Blum, min. 76).

Nàstic: Bernabé, Iván López, Fali (Márquez, min. 78), C. Arzo, Perdomo (R. Albentosa, min. 66), Omar (Abededo, min. 65), Manu, Sebas Coris, Rocha, Abraham i Luis Suárez (Djetei, min. 35).

Gols: 1-0, Rubén Castro (min. 44), 2-0, Timor (min. 55), 3-0, Rubén Castro (min. 62), Lemos (min. 70)

Àrbitre: Abraham Domínguez (Col·legi andalús).

Targetes grogues: Timor (min 26), Mikel Mesa (min. 31), Omar Perdomo (min. 46), De la Bella (min. 49), De Galarreta (min. 80) i Pekhart (min. 90).

Targetes vermelles: Arzo (min 28).

Estadi de Gran Canària: 12.119 espectadors.