.

.

TOTS 21

Imatge de la trobada amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Foto: Ara Catalunya

Ara Catalunya es mou per jugar a primera divisió de la política del país, després que una representació del partit s’hagi reunit avui amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb la intenció d’exposar-li «la necessitat dels ajuntaments de veure incrementades les seves competències i el seu finançament». Així ho ha manifestat el seu secretari general i regidor a l’equip de govern de Reus, Dani Rubio, en roda de premsa convocada aquesta tarda hores després de la visita a Barcelona. Amb representació a una trentena de municipis de Tarragona, Lleida i la conurbació de la Ciiutat Comtal, la d’aquest dimecres és la primera visualització programàtica del que s’espera d’una formació nascuda a Reus i amb franquícies independents que han forjat una eina nacional per poder accedir a la Diputació (Rubio recordava que els 8.000 vots aconseguits les passades eleccions locals són un bon coixí per aconseguir un diputat) i fins i tot al Parlament «si ens estructurem de manera intel·ligent».

«La resposta de la presidenta ha estat molt positiva i estem gratament satisfets de veure que és una persona molt propera», reconeixia Rubio. «El que hem fet és presentar-li un document elaborat a l’executiva nacional i en dues executives posteriors que reuneix les peticions i inquietuds no d’un ciutat en concret, sinó de totes aquelles en les quals estem representats», afegia. El moment ha estat escollit perquè «amb la crisi postpandèmia i la inflació que patim per culpa de «la invasió de Putin s’està posant a prova la capacitat de resposta de les administracions locals. Som les primera porta d’accés dels ciutadans i estem al límit», reconeixia. I si bé parlava per tots, ha fet servir l’exemple concret de l’ajuntament de Reus. «El cost de la llum s»ha multiplicat per tres i això suposa haver de gastar 500.000 euros que no estaven pressupostats. I tenim comptabilitzats l’imacte als pressupostos municipals de les competències delegades per govern català i Estat en una forquilla d’entre el 5% i el 15%. En el cas de REus això suposa entre 4 i 5 milions d’euros».

La delegació d’Ara Catalunya, que ha aprofitat per reclamar ser tinguda en compte en tots els esdeveniments municipalistes organitzats per l’executiu del país per poder parlar «dels problemes reals i del dia a dia dels ciutadans», ha lliurat un annex a Borràs que vol debatre «amb tots aquells partits representats al Parlament que ens vulguin rebre perquè la puguin fer seva». La proposta recull ja no queixes ni peticions sinó solucions, en un ampli ventall que abasta des de la simplificació administrativa fins a una nova llei que permeti valorar les empreses locals a l’hora de la contractació (una mena de compensació «quilometre zero»). En aquestes linies estratègiques hi tenen cabuda la millora de les telecomunicacions i de les infraestructures perquè «hem de fer possible que des d’un poble petit es pugui dirigir una multinacional», afirmava Rubio.

Juntament ambel regidor reusenc, la delegació d’Ara Catalunya desplaçada al Parlament ha estat formada pel president, Josep Maria Pujol, i els membres de la executiva nacional José María Roldán, Alcalde del Montmell; Margarita Antolín, regidora de la Bisbal del Penedès; Ramón Vidal, representant de l’Ara Sabadell i Lídia Rodríguez de l’Ara El Vendrell.

 

ha encetat aquest dimecres la precampanya de cara a les municipals ressaltant el seu caracte pramàtic que el manté allunyat del debat de banderes mentre el centra en la gestió, tal com ha recordat avui en roda de premsa