.

.

TOTS 21

Reina, imputat en el cas Zaragoza-Levante

Reina, imputat en el cas Zaragoza-Levante. Foto: campdesports.cat

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat aquest dilluns una querella per un presumpte delicte de frau esportiu contra 42 implicats en el partit Levante-Zaragoza de la temporada 2010-11, partit que va certificar la salvació de l’equip aragonès a Primera Divisió. En la llista hi figuren els jugadors del Nàstic Manuel Reina i Xisco Muñoz, que aquella temporada defensaven la camiseta del conjunt valencià. En aquell partit Reina va ser el porter suplent.

Alejandro Luzón, fiscal anticorrupció, ha imputat al Zaragoza com a persona jurídica amb responsabilitat penal i a altres 41 implicats més, entre ells Agapito Iglesias, el tècnic Javier Aguirre i els futbolistes de les dues plantilles, entre els quals s’hi troben els dos jugadors que ara pertanyen al Nàstic. Gràcies a aquest suposat tripijoc, el Zaragoza va obtenir els tres punts que necessitava per evitar el descens a Segona Divisió en guanyar el Levante per 1-2, el que va suposar que finalment fos el Deportivo de la Corunya el que baixés de categoria aquell any.

Provat l’acord

El fiscal anticorrupció considera provat que el president del Zaragoza, Agapito Iglesias, i els consellers Francisco Javier Porquera i Francisco José Checa van acordar amb el director esportiu del club Antonio Prieto, l’entrenador Javier Aguirre i els capitans Gabi, Ponzio i Jorge López arreglar el partit. ‘Amb aquesta finalitat –diu el fiscal anticorrupció- es va establir que es lliurarien 965.000 euros als jugadors del Levante a canvi que aquests permetessin al conjunt saragossista guanyar el partit’, assegura en la querella Luzón.

En execució d’aquest acord, els dies 17 i 19 de maig de 2011 el conseller del Zaragoza i director financer del club, Francisco Javier Porquera, va ordenar transferir d’un compte del Zaragoza de l’entitat Bankinter les següents quantitats a l’entrenador i deu jugadors: Antonio Prieto (85.000 euros), Lanzaro (90.000 euros), Ander Herrera (90.000 euros), Toni Doblas (90.000), Da Silva (90.000), Braulio (90.000), Aguirre (85.000), Ponzio (85.000), Gabi (85.000), Jorge López (90.000) i Diogo (85.000).

‘Per satisfer l’acordat pagament del suborn els dies 19 i 20 de maig de 2011 els destinataris dels fons van extreure en efectiu dels seus comptes les quantitats rebudes del Zaragoza’, prossegueix el fiscal anticorrupció, que detalla els comptes de cada un dels jugadors i tècnics implicats. ‘D’acord els receptors d’aquestes quantitats -assegura la querella- amb la resta dels jugadors del Zaragoza que haurien de disputar el partit, es van fer arribar els fons en metàl·lic als jugadors querellats del Levante abans del començament del partit com a retribució per la pactada victòria del Zaragoza’.

Camp d’Esports / Grup de Diaris Digitals de Catalunya