TOTS 21

Imatge virtual del projecte.

Amazon ha anunciat que obrirà una estació logística a Tarragona, sent aquesta el seu primer centre d’operacions a la província. L’edifici de més de 9.000 metres quadrats -que se situarà en el polígon industrial de Constantí- està previst que comenci a funcionar a l’octubre d’enguany, i donarà servei als clients de la ciutat i els seus voltants. L’estació logística crearà més de 90 llocs de treball fixos a temps complet i parcial, afavorint a més la creació de més de 200 oportunitats de treball indirecte per a repartidors de les empreses col·laboradores. En aquest cas, Amazon treballarà amb quatre empreses de repartiment locals per a ajudar-los a impulsar els seus negocis al mateix temps que crea centenars d’oportunitats d’ocupació.

Les estacions logístiques impulsen l’última milla del procés de comandes de Amazon i ajuden a millorar l’experiència de lliurament dels clients. Els paquets s’envien a una estació logística des dels centres logístics i de distribució de Amazon pròxims, i a continuació les empreses transportistes els carreguen en els seus vehicles de repartiment i els lliuren als clients.

«Estem encantats de tenir la nostra primera instal·lació logística a la ciutat de Tarragona, que proporcionarà un lliurament eficient als clients de la zona, al mateix temps que contribueix a la creació de centenars d’oportunitats de treball amb les empreses de repartiment amb les quals col·laborem. Aquest centre se sumarà a l’actual xarxa d’operacions de Amazon dins de l’última milla a la regió de Catalunya, on la companyia ja compta amb 3 estacions logístiques més a Zona Franca (Barcelona), Rubí i Martorelles», va comentar Paolo Patrone, Director de Amazon Logistics a Espanya.

Un edifici sostenible

La coberta i el revestiment del nou centre de Amazon a Tarragona s’han realitzat amb materials d’alta qualitat dissenyats per a un aïllament i una eficiència energètica òptims. A més, s’instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics en el terrat que produiran 100 kWp d’electricitat, i l’edifici utilitzarà àmpliament la il·luminació LED. A més, una gran quantitat de finestres i claraboies proporcionaran una bona quantitat de llum natural, complementada quan sigui necessari per la il·luminació artificial. Finalment, cadascuna de les noves estacions logístiques de Amazon està dissenyada per a satisfer possibles necessitats futures d’aparcament per a vehicles de repartiment elèctrics. Des de la disposició física fins al disseny elèctric, la companyia està optimitzant aquests espais per a oferir flexibilitat i escala a mesura que ens acostem a la posada en marxa de vehicles de repartiment elèctrics en el futur.

Aquest centre serà la primera instal·lació logística de la companyia a la ciutat de Tarragona, i la novena a Catalunya, que se suma a tres centres logístics, un centre de distribució, un centre urbà (per al servei Amazon Fresh) i tres estacions logístiques -com la que operarà a Tarragona-. També a Catalunya, Amazon compta amb un Seller Support Hub i un Centre de Desenvolupament de Programari.

Redacció