.

.

TOTS 21

Imatge de grup durant la recepció a l'Ajuntament

Imatge de grup durant la recepció a l'Ajuntament

L’Institut Torreforta ha participat en un projecte europeu Comenius anomenat “My future is up to me” on també participen alumnes de Turquia, Romania, Polònia i Portugal.

El projecte ha tingut una durada de dos cursos on s’han treballat continguts variats relacionats amb la projecció de futur dels alumnes i s’han visitat els diferents països participants. Arribats a la recta final del projecte aquesta  passada setmana han estat totes les delegacions les que van viatjar a Tarragona del 5 al 8 de maig.

Visita a la Necròpolis

Visita a la Necròpolis

Dimarts  es van programar diversos actes. A les 10h van visitar la Tàrraco Romana amb sortida des del Portal del Roser amb posterior recepció a l’Ajuntament a les 12h i finalment entre les 16h i 18h de la tarda van visitar la Necròpolis.

Durant el dimecres van dur a terme una excursió al Delta de l’Ebre de 9h a 18h de la tarda.

Es van dur a terme alguns actes al mateix Institut

Es van dur a terme alguns actes al mateix Institut

Finalment  el dijous es va visitar l’Institut de Torreforta on es va realitzar una Jornada Cultural amb la participació dels alumnes del centre en diversos tallers, balls, esports i concursos de 8’30h a 14h i un posterior dinar-buffet també organitzat pels alumnes i les seves famílies per als participants estrangers del Comenius, al porxo de l’Institut.

Han participat 20 alumnes i 7 professors del centre.

Visita a les Muralles

Visita a les Muralles

El projecte

“My future is up to me” és una associació multilateral dins del programa Comenius on l’objectiu és que els alumnes que en formen part s’esforcin per tenir un futur millor.

Per això els professors organitzen diferents tallers, activitats i viatges per fer veure que el futur està a les nostres mans.

Amb aquest projecte també es pretén que el procés d’aprenentatge sigui més atractiu per a l’alumnat, fer-los conscients de la importància d’aquest procés i de com els influirà en la seva futura vida laboral.

També van conèixer l'Amfiteatre

També van conèixer l'Amfiteatre

Combatre l’abandonament escolar, reforçar els lligams entre l’educació i el món laboral i motivar-los. Potenciar la coeducació  i combatre els prejudicis vers altres cultures i la xenofòbia.

Els tallers realitzats han  ajudat molt a comprendre el veritable concepte del projecte, aquests són: una videoconferència de presentació, el taller ” Les Intel·ligències múltiples”, una taula Rodona amb ex-alumnes del centre, el taller  “Conec la meva meta. Se cap a on vaig” i una trobada amb persones relacionades amb el món empresarial.

L’Institut ja ha participat en més Projectes Comenius com aquest, i ja preparen un que començarà el curs vinent.

-Adrià Recasens-