.

.

TOTS 21

D’esquerra a dreta, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández; el president del PP d’Aragó, Jorge Azcón; i el portaveu del PP a l’Ajuntament de Tarragona, José Luís Martín. Foto: Eloi Tost

El president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha acusat el Govern d’haver tingut «prejudicis identitaris i ideològics» per no haver tancat un acord amb l’Aragó per fer una candidatura conjunta que «hauria estat invencible». Des de Tarragona, Fernández ha apuntat que «s’ha trencat l’històric esperit olímpic» a Catalunya i ha lamentat «l’oportunitat perduda» després que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) hagi descartat la candidatura per optar a organitzar els JJOO d’hivern del 2030. «Estem donant una imatge absolutament desastrosa», ha assenyalat. Per la seva banda, el president del PP d’Aragó i alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, ha considerat que és «un fracàs» i que toca «buscar responsabilitats» entre «qui governa».

Fernández s’ha preguntat «quin problema hi ha» en que Catalunya i Aragó treballessin juntes per impulsar la candidatura olímpica. «Els catalans tenim algunes coses que Aragó no té, i Aragó en té algunes que nosaltres no tenim», ha assenyalat.

El líder dels populars d’Aragó, per la seva banda, ha defensat que «dividint els ciutadans, creant tensió entre comunitats autònomes el que es fa és perdre oportunitats». Azcón ha sostingut que els jocs haurien suposat una inversió de «milers de milions d’euros» per al Pirineu i ha indicat que «ha arribat el moment de buscar responsabilitats». «Són compartides, però són de qui governa», ha considerat, sense voler atribuït percentatges a les diferents parts implicades. «Si no s’han aconseguit posar d’acord perquè fossin una realitat, hauran de respondre perquè no ha estat possible», ha etzibat. Finalment, ha valorat que «el gran èxit» hagués estat que s’hagués assolit un acord, i en no aconseguir-se es tracta «d’un fracàs per tota la societat aragonesa i catalana».

Satisfacció pels resultats a Andalusia

Alejandro Fernández ha expressat la seva satisfacció pels resultats dels populars a Andalusia i ha declarat que és l’evidència «d’un canvi de cicle polític al conjunt d’Espanya». Alhora, ha lloat la gestió de Juan Manuel Moreno «mentre Catalunya va perdent pistonada». També ha afegit que els resultats «són un càstig evident per Pedro Sánchez i per les polítiques del Partit Socialista». «Sabem perfectament què hem de fer i de la mà d’Alberto Núñez Feijoo serem capaços de posar Espanya al lloc que es mereix», ha finalitzat.

Eloi Tost