TOTS 21

Imatge del barri de Sant Salvador.

L’Ajuntament de Tarragona i Endesa han posat en marxa un equip de treball per donar respostes concretes a les necessitats del barri de Sant Salvador. Durant la primera reunió celebrada entre representants del consistori i d’Endesa, ambdues parts han posat en comú les diferents problemàtiques que s’han viscut durant les darrers setmanes en el servei elèctric i han acordat treballar d’una forma conjunta per poder solucionar els darrers talls de subministrament, que van començar a detectar-se a principi d’any a la zona d’Interblocs del barri de Sant Salvador.

La  companyia elèctrica ha lamentat la situació puntual que han viscut alguns veïns i veïnes de la zona, quan s’han produït incidències que han afectat la continuïtat del subministrament d’electricitat. La màxima preocupació radica en la desconnexió del sistemes protectius detectada en instal·lacions de la companyia de la zona d’Interblocs, que actuen per evitar danys majors quan es produeixen sobrecàrregues motivades per consums no controlats. En aquest sentit, la Companyia s’ha compromès a intensificar amb una segona línia elèctrica el reforç i la renovació de la xarxa de baixa tensió.

Endesa demana agilitzar la concessió de llicències municipals per millorar el servei

De fet, i segons informava Endesa en un comunicat, de cara a enguany té previst “un ambiciós pla d’inversions i diverses millores al barri i a tot Tarragona. En destaca la modernització i la digitalització de les infraestructures per aconseguir una xarxa cada cop més intel·ligent i resilient, la qual cosa s’aconsegueix amb la renovació tecnològica i l’ampliació de centres de transformació; amb el telecomandament, que permet reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències; amb el nou sistema de sensorització de centres de distribució, i amb l’estesa de nou cablejat de mitjana i baixa tensió, entre d’altres. Per a portar a terme aquestes inversions, representants de la Companyia han sol·licitat l’agilització en la concessió de les llicències municipals”.

Per la seva part, l’Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició d’Endesa el suport necessari i el treball conjunt entre Serveis Socials, Territori i Guàrdia Urbana per facilitar la instal·lació d’aquesta segona línia elèctrica i evitar futurs perjudicis als veïns de Sant Salvador. Tal com ha expressat el portaveu del govern municipal, Manel Castaño, «durant la primera reunió mantinguda, la prioritat d’uns i altres ha estat definir i planificar accions específiques per garantir el subministrament elèctric al barri de Sant Salvador – i ha insistit – el que han patit les famílies de la zona d’Interblocs les darreres setmanes, no pot tornar a passar».

Redacció