.

.

TOTS 21

Un tècnic d’Adif desmuntant l’accionament del pas a nivell del carrer Barcelona de Salou, ja fora de servei amb la clausura de la via de la costa. Foto: ACN

Adif Alta Velocitat ha licitat un contracte de serveis de consultoria i assistència per redactar el projecte d’execució del desmantellament del tram de via única entre Vandellòs (Baix Camp) i Port Aventura. El pressupost ascendeix a 99.535 euros i el termini previst és de quatre mesos. D’aquesta manera, indica Adif, es dona compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental que preveia la desaparició d’aquest tram i l’eliminació de l’efecte barrera un cop posada en marxa la variant Vandellòs-Tarragona del corredor mediterrani. El projecte haurà d’incloure el desmantellament de la superestructura de via, el desmuntatge i el trasllat dels pals de catenària i la demolició dels seus massissos de cimentació.
En el cas de les estacions, a banda de la via general única es desmuntaran totes les vies d’apartat.

Adif afegeix que aquestes tasques complementaran les que ja es duen a terme per desconnectar els onze passos a nivell que han quedat suprimits per l’entrada en servei de la nova variant i la retirada dels elements susceptibles de ser malmesos o sostrets, com ara els mateixos passos a nivell o el cable de la catenària.