.

.

TOTS 21

Un instant de la signatura d'acord

Un instant de la signatura d'acord

L’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic de Cambrils han arribat a un acord per signar una addenda a l’actual conveni bilateral de col·laboració, ja vigent des del 2010, en l’àmbit de la cultura i el patrimoni marítim local. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el president del Club Nàutic Cambrils, Joaquim Oliva, han signat avui dilluns l’addenda que ha de permetre, entre altres coses, la creació d’un espai de navegació tradicional durant la Fira Marítima de la Costa Daurada.

Un dels objectius principals de l’acord és la implicació, a partir d’ara, del Museu d’Història de Cambrils en el Comitè Organitzador de la Fira Marítima de la Costa Daurada. Es tracta d’una acció més en la voluntat d’avançar cap a una fira més potent, participativa i integrada a la població, fruit del recent conveni signat el passat 26 de febrer entre l’Ajuntament i el Club Nàutic.

Dins de les accions que es podran materialitzar a partir d’aquest acord, cal destacar la creació d’un incipient espai de navegació tradicional en terra i aigua, on s’hi podran anar sumant les entitats locals o empreses que tinguin també com a objectiu la difusió i preservació del patrimoni marítim local.

L’element vertebrador d’aquest espai serà la presència de l’embarcació Teresa. Degut a la manca de finançament, aquest quillat del Museu d’Història, en procés de restauració, es troba amarrat en condicions no òptimes. L’acord que es signarà, ja permetrà que, durant la VII Fira Marítima dels propers 16 a 18 de maig, la Teresa llueixi una nova imatge, després dels necessaris treballs de manteniment que el Club Nàutic hi realitzarà. Es col•laborarà així en la patrimonialització d’aquesta embarcació històrica, construïda a Cambrils l’any 1936 pel mestre d’aixa Julià Vives Castellví. Des del Museu d’Història de Cambrils es vetllarà per assegurar una correcta coordinació i desenvolupament de les activitats que es realitzin.

Tot plegat ha d’esdevenir un element més per aconseguir que la Fira Marítima de la Costa Daurada arribi a ser una eina de promoció de les activitats nàutiques que  ajudi a apropar al públic en general a la mar i a gaudir de les diferents activitats marítimes. L’objectiu final és trencar amb el clixé d’activitat elitista, però també contribuir a la conservació de la cultura i les tradicions marineres de Cambrils.