Acadèmics de la URV fan públic un manifest a favor del diàleg

Els investigadors i acadèmics del Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS), un centre de recerca propi de la Universitat Rovira i Virgili, han volgut fer públic el següent comunicat consensuat, en el seu plenari, sobre la sobre la situació que es viu a Catalunya:

“La gravetat del moment polític que estem vivint fa més necessari que mai que els docents i investigadors del Centre d’Estudis sobre Conflictes Socials (CECOS) de la Universitat Rovira i Virgili fem una crida al diàleg, la mediació i la cerca de solucions imaginatives que trenquin la dinàmica d’enfrontament a la que hem arribat.

Aplaudim i donem suport a les propostes aparegudes els darrers dies en aquest sentit, i demanem al món científic i del coneixement esforços per ajudar en aquesta direcció. Coneixedors i estudiosos de molts conflictes nacionals i internacionals, al llarg de la història, sabem que aquells que no es resolen amb diàleg i encert polític s’enquisten i acaben reapareixent amb més ferocitat. Malauradament hi ha molts exemples. La convivència ciutadana no pot ser una víctima d’aquesta situació, com tampoc la diversitat i pluralitat de sentiments i identitats, ni els drets i llibertat de tots. Cal crear ponts, seure a escoltar, parlar més que mai. Ho podem resumir en una paraula: DIÀLEG.”

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *