.

.

TOTS 21

La façana de l'Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La fiscalia sol·licita vuit anys de presó per a Brayan Eduardo L.A., un jove colombià de 21 anys que està acusat d’apunyalar greument a la cama un altre jove a Tarragona. Els fets es remunten a la nit del 19 de novembre del 2016, quan el processat es trobava al carrer Caputxins acompanyat del seu germà i de tres amics. Segons el fiscal, quan es van trobar amb uns altres tres joves, el processat va creuar la mirada amb un d’ells i li va dir “què mires, boig” i després tots dos es van començar a barallar, propinant-se diverses puntades i cops de puny. Durant la batussa, l’acusat va clavar una ganivetada a l’engonal del jove amb una navalla de tipus papallona de nou centímetres. Arran d’aquesta agressió, la víctima, de 20 anys i origen equatorià, va patir la dissecció de l’artèria femoral i una greu hemorràgia que “van comprometre el seu estat vital”, segons el fiscal.

En concret, el processat, “amb la intenció d’acabar amb la seva vida o representant-se-li la possibilitat que amb la seva acció pogués ocasionar-li la mort”, va provocar una ferida penetrant amb traumatisme a l’articulació femoral superficial i a la vena femoral comuna, la dissecció de l’artèria ilíaca externa i petites ferides superficials al tòrax i a l’esquena. Les lesions van trigar 89 dies en curar-se, dels quals la meitat van ser impeditius. El jove va ser traslladat en estat crític i operat d’urgència a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va passar nou dies ingressat.

Els Mossos van detenir l’agressor cap a dos quarts de cinc de la matinada i el jutge de guàrdia va decretar la seva presó provisional el 21 de novembre de l’any passat. Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte d’homicidi en grau de temptativa pel qual sol·licita vuit anys de presó, així com la prohibició d’aproximar-se o de comunicar-se amb la víctima per un període de tretze anys. A més, el ministeri públic reclama al processat una indemnització de 4.430 euros per les lesions i de 20.500 euros per les seqüeles.

El judici se celebrarà els dies 28 i 29 de novembre a l’Audiència de Tarragona.

ACN