.

A l’esquerra, Toni Veciana Nogués, nou president del COFT. A la dreta, Joaquim Nolla Solé, president del COFT durant els anys 2012-2020.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha finalitzat el seu procés electoral iniciat el passat mes de juny amb la substitució de l’actual president, Joaquim Nolla Solé, per Toni Veciana Nogués, que encapçalava l’única llista presentada. La presa de possessió es farà efectiva el pròxim dijous, 16 de juliol.

Nolla va iniciar la seva primera legislatura el 2012 amb un mandat de quatre anys que es van prorrogar amb la reelecció de la seva candidatura l’any 2016. En aquest sentit, deixa la presidència seguint amb el procés natural de relleu del càrrec, contemplat en els Estatuts Col·legials de l’organització. “El nou equip que entra -afirma-, format per professionals que estimen i defensen la qualitat del sector, realitzarà una bona gestió”. Alhora, es mostra satisfet “pels avenços assolits en els últims vuit anys, fent un col·legi útil tant per als col·legiats com per a la comunitat” i ha lloat “el paper que ha assumit la cadena del medicament en els moments més difícils, vetllant sempre per la salut de la població”.

Veciana inicia un nou mandat del COFT davant d’un escenari complex causat per la crisi sanitària, econòmica i social que ha deixat la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’un context que requereix l’actuació coordinada dels professionals farmacèutics amb l’objectiu d’atendre les necessitats de la població amb les màximes garanties i vetllar per la seva protecció. Veciana assumeix el càrrec després d’haver col·laborat en la gestió de l’última legislatura del COFT com a vicepresident (2016-2020). Ho fa “amb la il·lusió de representar el col·lectiu farmacèutic en tots els àmbits d’exercici de la professió i treballar, amb responsabilitat i compromís, conjuntament amb la resta de professionals sanitaris en la millora assistencial del pacient i la seva salut”. 

El nou mandatari del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona consolidarà el model de gestió iniciat pel fins ara president. Així, entre les línies més destacades d’aquesta legislatura figuren la potenciació dels serveis assistencials en les farmàcies comunitàries, l’impuls del projecte de digitalització de la farmàcia i la promoció de la formació continuada i de qualitat entre tots els col·legiats.

Toni Veciana Nogués és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona.

Toni Veciana, una trajectòria unida al COFT

Toni Veciana Nogués, llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, compta amb una experimentada trajectòria al sector farmacèutic. Titular d’oficina de farmàcia a Móra la Nova des del 1993, va ser Delegat de zona Falset-FlixGandesa-Móra del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) fins el 2009 i actualment és coordinador de guàrdies a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Móra.

A més dels 27 anys al capdavant de la farmàcia Veciana-Nogués, ha exercit com a vocal de la primera Junta de Govern de l’AFRUC (Associació de Farmacèutics Rurals de Catalunya), fundada l’any 1997.

El 2016 va entrar a formar part de l’equip de la junta de govern del COFT assumint el càrrec de vicepresident. La vocació per la professió farmacèutica fan que Veciana esdevingui membre de diferents Grups de Treball (GdT), juntament amb altres col·legiats que, de forma altruista i desinteressada, treballen per actualitzar els coneixements sobre diferents temàtiques entorn la salut i el sector farmacèutic. En aquest sentit, és actiu en els GdT del COFT, Cessació tabàquica i Prevenció de Drogues des de la Farmàcia Comunitària.

Alhora, també forma part del GdT Farmàcia Digital del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i és representant d’aquesta corporació al Consell Assessor del Tabac de Catalunya. La implicació amb els programes de deshabituació tabàquica també es deixa palesa amb la participació en la Xarxa Interprofessional del Control del Tabac (XICT).

La seva experimentada trajectòria al servei de la salut i la voluntat de millora i avenç de la professió farmacèutica són la mostra del compromís que té el nou president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) amb el sector, el territori i la població.

Redacció