.

Nàstic 1-0 Osasuna

El Nàstic celebra el gol que permet somiar amb l'ascens

El Nàstic celebra el gol que permet somiar amb l’ascens

Un gol de Naranjo de falta directa al minut 82 dóna un triomf vital al Nàstic davant l’Osasuna (1-0). Els granes es col·loquen en ascens directe, dos punts per sobre del Leganés , que aquest dijous s’enfronta a l’Oviedo al Carlos Tartiere. Els granes veuen el somni de la Primera Divisió cada vegada més a prop.

El Nàstic està acostumant als seus aficionats a viure finals d’infart. Finals on fa uns anys no massa llunyans, la sort acabava donant l’esquena. Però ara mateix, el Nàstic es troba en un cicle guanyador i va llançat cap a la màxima categoria del futbol espanyol. Corria el minut 82 de partit, quan Emaná provocava una falta a la frontal de l’àrea. Ràpidament, Naranjo tornava a agafar la responsabilitat. Ja n’havia tingut una de similar a la primera meitat que havia marxat alta.

Però l’andalús, tal i com desvetllava posteriorment en sala de premsa, tenia plena confiança en que aquesta vegada anava a dins. I així ha estat. L’estirada de Nauzet ha estat inútil per aturar una pilota carregada d’il•lusió, ràbia i emoció. El Nou Estadi ha esclatat una vegada més, veient molt a prop el gran objectiu d’aquest tram final de temporada.

El Nàstic ha sabut jugar a la perfecció els darrers minuts, sense deixar ni una sola escletxa a un Osasuna, que ha ofert una gran imatge i que marxa de Tarragona amb la sensació d’haver merescut més. I és que els navarresos han dominat en moltes fases de l’encontre, amb una pressió alta i bona circulació de pilota, però sense que Nino acabés generant el perill necessari.

Els de Vicente Moreno s’han mostrat ansiosos durant la primera meitat, sense poder connectar els homes del mig del camp amb el propi Emaná i Naranjo. L’entrada d’Aníbal i Jean Luc a la segona meitat ha dotat de més control i de més velocitat, però ha hagut de ser a pilota aturada, igual que a Saragossa i Almeria, com arribés la victòria.

El Nàstic és ara mateix en posicions d’ascens directe i a tant sols un punt del líder, a l’espera dels resultats d’aquest dijous de l’Alavés, que visitarà el Bilbao Athletic ja descendit i el Leganés que jugarà a Oviedo. Una ensopegada dels madrilenys i també dels vitorians permetria al Nàstic dependre d’ell mateix per pujar directe a Primera Divisó.

Fitxa tècnica
Gimnàstic: Reina; Iago Bouzón, Suzuki, Xavi Molina, Mossa; Aburjania, Madinda (Aníbal, min. 56), Tejera, Naranjo, Lobato (Jean Luc, min. 45) y Emaná.

Osasuna: Nauzet Pérez, Javi Flaño, Tano, Manuel Flaño, David García, Oier, Nino, Merino, Roberto Torres (Olavide, min. 57), Manuel Sánchez (Urko Vera, min. 84), De las Cuevas (Maikel, min. 74).

Gols: 1-0, Naranjo, min 82

Àrbitre: Daniel Ocón Arráiz. Ha amonestat a Naranjo (min 32) i als visitants, Manuel (min 19), David Garcia (min 69), Oier (min 74), Urko Vera (min 87) i Merino (min 90).

Incidències: Partit corresponent a la 40ena jornada de la Segona Divisió, disputat al Nou Estadi davant de 14.571 espectadors.

Joan Castell