.

.

TOTS 21

L’organització instal·larà per primera vegada un punt lila d’informació, assessorament i atenció per casos d’agressió masclista i repartirà braçalets amb el lema “Només sí és sí”

L’organització instal·larà per primera vegada un punt lila d’informació, assessorament i atenció per casos d’agressió masclista i repartirà braçalets amb el lema “Només sí és sí”

El festival Altacústic d’Altafulla celebra aquest any la 6a edició, i ho farà, com és habitual, en el marc incomparable de la Vila Closa del 18 al 20 de juliol. La plaça de l’Església ha estat l’escenari aquest matí de la presentació del certamen, que ha comptat amb el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; la regidora de Cultura, Gemma Maymó; el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar, i Fito Luri, un dels artistes convidats que hi actuarà enguany.

Juntament amb Fito Luri, hi actuaran dotze artistes més com Susannes, Joan Reig (Els Pets), Elena Volpini, Anaïs Vila & Pantaleó, Steve Smyth, TMN, Espaldamaceta, Marta Knight, Donallop, Marialluïsa, Kids From Mars, i Ramón Aragall. Ho faran en els tres escenaris d’aquest festival de música independent com l’Escenari Església, l’Escenari del Pou i la Placeta.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha destacat l’emplaçament de la Vila Closa com l’escenari idoni per celebrar el festival amb la voluntat de «dinamitzar-la culturalment i omplir-la de música» en un espai que des del 1998 és considerat Conjunt Històric i Artístic per la Generalitat de Catalunya. Molinera també ha mostrat la seva satisfacció perquè «es tracta d’un referent musical al Camp de Tarragona amb DO Altafulla».

Una major aposta l’any vinent

Molinera ha avançat que de cara a l’any vinent es donarà un fort impuls a l’Altacústic, ja que es tracta del festival de referència d’Altafulla i del Camp de Tarragona. Així, augmentarà el nombre d’escenaris i es desestacionalitzarà del festival per buscar sumarhi dates fora del juliol. No es perdrà, però, l’essència qualitativa que uneix entorn patrimonial de la Vila Closa i qualitat dels artistes. Es rebutjarà, per tant, convertir-lo en un festival massificat.

Més enllà de la música, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha celebrat l’organització de la 6a edició i ha subratllat, com a novetat, la instal·lació d’un punt lila, per primera vegada al festival i al municipi, que «donarà informació, assessorament i atenció a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista», al mateix temps que ha avançat que «es repartiran braçalets amb el lema «Només és sí»», personalitzats per aquesta edició de l’Altacústic.

Grups del Camp de Tarragona

Per la seva banda, el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar, ha destacat que «el 50 % dels grups que hi participen són del Camp de Tarragona» acomplint així un dels objectius inicials del festival: fomentar les bandes i grups locals emergents al territori.

Colmenar també ha posat de relleu la participació per primera vegada al festival de l’australià Steve Smyth, que avançarà, en exclusiva a Altafulla, part del seu darrer treball que publicarà a la tardor; així com Ramon Aragall que també debuta a l’Altacústic presentant el seu últim disc «Kamikaze».

El director artístic de l’Altacústic també ha destacat les formacions Kids from Mars i Marta Knight, com a formacions joves i novells, aterren disposats per quedar-se i revolucionar l’escena indie del panorama musical. Sobre això, l’artista convidat a la presentació, el tarragoní Fito Luri, qui ha fet un petit tast del que esdevindrà el seu concert del dia 18, ha reforçat el concepte de «referent» com el «festival de referència al Camp de Tarragona», ja que com a artistes del territori «esperem i estem a l’aguait de la programació de l’Altacútsic«. Fito Luri també ha destacat l’espai de la Vila Closa com a escenari idoni per a «festivals d’aquest format».

L’organització preveu mantenir la xifra dels 8.000 espectadors de les darreres edicions on l’entrada a cada concert és lliure. La inversió de l’Altacústic 2019 ha estat de 20.000 euros.

PROGRAMACIÓ ALTACÚSTIC 2019

DIJOUS 18 DE JULIOL

20:00 Susannes [ Escenari Església ]

20:30 Fito Luri [ Escenari Església ]

22:00 Joan Reig [ Escenari Església ]

DIVENDRES 19 DE JULIOL

20:00 Elena Volpini [ Escenari Placeta ]

21:00 Anaïs Vila & Pantaleó [ Escenari Església ]

22:00 Steve Smyth [ Escenari Pou ]

22:30 TMN [ Escenari Església ]

23:30 Espaldamaceta [ Escenari Pou ]

DISSABTE 20 DE JULIOL

20:00 Marta Knight [ Escenari Placeta ]

21:00 Donallop [ Escenari Església ]

22:00 Marialluïsa [ Escenari Pou ]

22:30 Kids From Mars [ Escenari Església ]

23:30 Ramón Aragall [ Escenari Pou ]