.

.

TOTS 21

Els Xiquets del Serrallo han fet públic aquesta tarda un comunicat on informen de la seva decisió de “deixar de col·laborar amb el Bar Restaurant Cabrera” de Bonavista per acollir aquest dissabte un acte de VOX. L’entitat recorda que “una de les accions recurrents durant els darrers anys ha estat actuar de forma gratuïta a la jornada solidària anual que organitza” aquest establiment “en favor d’una entitat social local sense ànim de lucre”. Però arran de la darrera decisió d’obrir les seves portes “a un partit d’extrema dreta” des de la colla es deixa ben clar que “els valors castellers no són compatibles amb el feixisme”.

Cal tenir en compte que els CDR de Tarragona s’han mobilitzat per manifestar el seu rebuig a les jornades de formació que VOX tenia previst realitzar en un primer moment a la Selva del Camp, després a Cunit i finalment a Bonavista.

Comunicat íntegre dels Xiquets del Serrallo

“Durant trenta anys de trajectòria, els Xiquets del Serrallo hem entès el fet casteller com a quelcom més que alçar “castells, torres i pilars”. La colla s’ha posicionat i col·laborat en infinitat d’activitats i reivindicacions en la lluita per a una societat més justa i plena.

Els castells, i així ho entenem a la colla, són un espai de trobada, de cooperació, inclusiu, de diversitat… Amb aquesta filosofia i com a entitat social, una de les accions recurrents durant els darrers anys ha estat actuar de forma gratuïta a la jornada solidària anual que organitza el Bar Restaurant Braseria  Cabrera de Bonavista (Tarragona) en favor d’una entitat social local sense ànim de lucre.

Malauradament, aquests dies la Braseria Cabrera ha estat notícia pel fet d’acollir unes jornades de formació d’un partit polític d’extrema dreta que basa el seu ideari en la no diversitat. Unes idees de caire masclista, racista i homòfob, entre d’altres.

Els Xiquets del Serrallo entenem i celebrem la diversitat d’ideologies i tendències polítiques sempre i quan no siguin contradictòries amb valors essencials com el respecte i la tolerància. És per això que els Xiquets del Serrallo hem decidit deixar de col·laborar amb el Bar Restaurant Cabrera. Els valors castellers no són compatibles amb el feixisme”.