.

.

TOTS 21

Pau Ricomà, en primer terme, junt amb l’equip de govern municipal

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Xavier Puig, és des d’avui el nou portaveu municipal de l’Ajuntament de Tarragona. Així ho ha acordat l’Equip de Govern reunit aquest matí al Saló dels Tarragonins i Tarragonines il·lustres. Puig ha explicat que la primera decisió que han pres els consellers de Govern és visitar les escoles de la ciutat. “El manteniment dels centres educatius és responsabilitat del consistori, per això volem conèixer les seves necessitats de primera mà”, ha assegurat.

Una altra de les decisions en què ja es treballa és en la creació dels Consells de Districtes. “Volem que es vegi que tenim un ajuntament obert a la ciutadania. Volem que la ciutadania tingui el protagonisme de la governança de la ciutat”, ha emfatitzat. Entre les altres prioritats que es planteja l’Equip de Govern encapçalat per l’alcalde Pau Ricomà és “omplir de vida la ciutat, preservar els espais naturals i rehabilitar les zones de Tarragona més degradades”.

La primera reunió de treball del nou Equip de Govern també ha servit per organitzar totes les àrees i funcions, “amb l’objectiu d’organitzar tota la logística del Govern. Un dels problemes que volem revertir és la falta de coordinació entre departaments. Aquests primers dies visitarem els treballadors i treballadores municipals perquè ells són els autèntics protagonistes del canvi”. I ha afegit: “Tenim una enorme responsabilitat i sabem que no podem fallar. El que ens falta d’experiència ens sobra d’il·lusió”.

El nou equip vol “redirigir les dinàmiques equivocades” i “la manca de coordinació” entre àrees del darrer mandat. Puig ha reconegut que el govern té “pocs membres” -set d’ERC i dos d’ECP- i que necessitarà “molta col·laboració” externa per ser “més fort”, per la qual cosa ha estès la mà a la CUP. “No tenim pressa, però la CUP ens faria més forts”, ha reconegut Puig, qui també ha explicat que, a hores d’ara, un acord amb Junts “no està sobre la taula”.

En aquest sentit, Puig ha dit que, tot i que no tenen pressa, aviat es tornaran a reunir amb la CUP perquè amb els anticapitalistes el govern seria “més fort”. Per contra, ha dit que l’opció que Junts per Tarragona esdevingui nou soci “ara mateix està lluny i no està sobre la taula, però és una qüestió que decidirà el govern”.

Canviar la falta de coordinació

Puig ha explicat que, més enllà de les juntes de govern, hi haurà reunions de petit format entre els dos socis de l’executiu “per anar llimant la coordinació”. Precisament, segons el nou equip de govern un dels problemes dels darrers anys ha estat la falta de coordinació i de comunicació entre diversos departaments, que ara es vol revertir. “Volem parlar molt entre nosaltres, teixir moltes complicitats i involucrar-nos els uns amb les àrees dels altres”, ha exposat.

Fer una auditoria

El govern de Ricomà preveu fer una auditoria d’aquelles àrees que ho requereixin i millorar la participació dels veïns i de les entitats amb iniciatives com els Consells de Districte. “Fins ara teníem un ajuntament massa tancat en si mateix i ara volem que es vegi que està obert. Volem que les entitats puguin tenir protagonisme en la governança de la ciutat, de manera estable i formal”, ha detallat.

‘Omplir Tarragona de vida’

El també regidor d’Urbanisme ha assenyalat que l’objectiu en aquest àmbit és “omplir Tarragona de vida, millorar els espais públics, fer-los habitables, regenerar la ciutat i preservar els espais naturals”.

“No anem amb la idea de tombar tot el què ha fet l’anterior govern; sinó de construir, canviar i redirigir les dinàmiques que creiem equivocades”, ha assegurat el portaveu de l’executiu. A més, Puig ha dit que redistribuiran però no ampliaran els càrrecs de confiança, i que encara no han pres cap decisió respecte dels gerents de les empreses municipals.

La mobilitat sostenible i que prioritzi els vianants, i l’estat del patrimoni, són altres temes prioritaris per al govern. “Sabem que tenim una responsabilitat i que no podem fallar. El que tenim d’inexperència de govern ho tenim en equip i en il·lusió, i hem de transformar això en fets”, ha afirmat Puig.

Pel que fa a la col·locació de pancartes de suport als “presos polítics” o llaços grocs a la façana del consistori, tot i mostrar-se’n partidari l’alcalde manté la voluntat que les decisions en aquesta matèria se sotmetin a la votació del plenari.