.

.

TOTS 21

 Una nova assignatura de 3rt d’ESO consisteix en 10 hores de treballs en benefici de la societat


Una nova assignatura de 3rt d’ESO consisteix en 10 hores de treballs en benefici de la societat

Des d’aquest curs, l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms inclou el projecte «Serveis Comunitaris» enel programa acadèmic de 3rt curs d’ESO. Aquesta nova matèria implantada preveu que els 68alumnes d’aquest nivell escolar prestin 10 hores de serveis en benefici de la societat en entitats,institucions i administracions del municipi de Riudoms i altres poblacions veïnes com Vinyols iMontbrió.Durant aquest curs els alumnes han realitzat o realitzaran tasques de voluntariat amb el Centre d’Estudis Riudomenc Arnau de Palomar, el Gran Recapte d’Aliments, Biblioteques, Escoles,Residència d’Avis L’Onada i Càritas de Riudoms.

Entre ells, vuit alumnes de 3rt d’ESO han triat fer aquestes 10 hores de serveis comunitaris ambl’Ajuntament de Riudoms, concretament en una de les activitats més conegudes de la BibliotecaMunicipal Antoni Gaudí. Els 8 joves estudiants es van estrenar aquest dissabte i van participar enl’activitat de «L’Hora del Conte» que organitza la Biblioteca de Riudoms.

Els voluntaris han hagut de preparar la lectura de diversos contes i històries per a nens i nenes de fins a 8 anys d’edat. Latasca dels voluntaris per desenvolupar aquesta activitat va consistir en seleccionar prèviament elsllibres, assajar les lectures i preparar un taller relacionat amb la temàtica del dia, per tal quel’experiència resulti positiva per als assistents més petits.Des del curs 2001-2002, l’ajuntament impulsa l’activitat de «L’Hora del Conte» amb la finalitatd’apropar els contes als nens i nenes de fins a 8 anys i de promoure la utilització familiar de laBiblioteca.

La proposta, que pren forma gràcies a les persones voluntàries que s’ofereixen perexplicar un conte escollit per ells mateixos, pretén facilitar i augmentar les oportunitats d’encontredels infants amb el món dels llibres.

Una experiència nova«Serveis Comunitaris» és una experiència de nova aplicació als centres educatius. És un projectede caire competencial per desenvolupar la competència social i ciutadana que marca el currículumd’ensenyament. Aquesta competència promou valors com l’actitud, la crítica, el compromís, laresponsabilitat, la participació, l’esforç, el respecte, el diàleg i l’austeritat. A Catalunya, la primerafase d’implantació d’aquesta matèria data del curs 2014-2015 i, a Riudoms, és una realitat desd’aquest curs 2018-2019.