.

.

TOTS 21

Una imatge del concert. Foto: Alfred Artiga

El virtuosisme de Liverpool String Quartet va tancar aquest diumenge la segona edició del Castellvell MusicFest, amb un programa ambiciós. El concert del quartet de corda va constar de dues parts: la primera basada en l’obra Quartet Op.18 No.4 de Ludwig van Beethoven i la segona en Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi.

El quartet estava format per Lucia Veintimilla (violí), Sarah Hill (violí) Dani Sanxis (violí) i Guillem Vellvé (violoncel). Els quatre músics van mostrar una gran habilitat i una gran tècnica en la interpretació de les obres d’aquests dos genis, fent que el públic gaudís d’un vespre màgic des de la balconada de l’ermita de Santa Anna.

El públic va poder vibrar amb la vigorositat de l’obra del compositor alemany i la versió en quartet de corda dels quatre “concerti grossi” per a violí solista amb els que Antonio Vivaldi, en la seva obra cabdal, va deixar-nos una de les peces més conegudes de la història de la música.

El col·lectiu d’Avis per la Llibertat de Reus, en mostra de reconeixement per la implicació pública del conjunt britànic a favor de la independència de Catalunya, va acudir a l’acte per recordar els concerts a favor dels presos polítics que tingueren lloc a Porrera i Castellvell del Camp, l’agost de 2018.

El concert també va servir per celebrar els 10 anys de la primera gira internacional de Liverpool String Quartet que tingué lloc el 2011 amb Castellvell del Camp com a primera destinació.

Reusdigital / GDDCT