.

.

TOTS 21

Montse Adan i Rubén Viñuales. Foto: Cedida

Montse Adan i Rubén Viñuales. Foto: Cedida

L’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV es va quedar petita ahir al vespre en la presentació de la Conferència de la ciutat del candidat socialista a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales. En un acte que va durar prop d’una hora i mitja, Viñuales va presentar els eixos del model de ciutat que proposa, “on les persones han d’estar al centre de totes les polítiques”.

Després del visionat d’un vídeo sobre Tarragona, l’acte va començar amb la número 2 de la llista, Montse Adan, pujant a l’escenari. Adan es va encarregar de presentar l’alcaldable i de fer-li una petita entrevista de caràcter personal prèvia a l’inici de la conferència. Tot seguit, Viñuales va presentar els principals eixos del seu programa per a les eleccions municipals del 28 de maig.

La número 2 de la llista, Montse Adán, va presentar l'alcaldable. Foto: Tots21

La número 2 de la llista, Montse Adán, va presentar l’alcaldable. Foto: Tots21

El candidat sociallista va parlar de la necessitat de cohesionar Tarragona i fer-la créixer de manera sostenible. “Tarragona necessita un nou POUM que plantegi la creació de nous barris per la ciutat i que potencïi les grans zones verdes”, va dir. Aquest creixement, segons Viñuales, ha d’anar acompanyat de la construcció d’habitatge públic destinat a sectors en perill d’exclusió i de l’estructuració de nous espais verds, com el Parc de Ponent de l’Horta Gran

Bus gratuït
Pel que fa a la mobilitat, el socialista aposta per una ciutat sostenible, amb aparcament disuasoris a les entrades de la ciutat i amb la potenciació del transport públic, amb bus gratuït per a tots els ciutadans i més freqüència de pas entre les diferents parades.

Rubén Viñuales també va parlar de la necessitat de tenir una Tarragona segura, recuperant la policia de proximitat, amb noves comissaries, i amb un model basat en la tecnologia. “Avui dia hi ha moltes possibilitats tecnològiques i cal aprofitar-les”, va apuntar.

L'alcaldable del PSC a Tarragona, Rubén Viñuales. Foto: Cedida

L’alcaldable del PSC a Tarragona, Rubén Viñuales. Foto: Cedida

Barri tecnològic al polígon Francolí
Un altre dels punts importants per al socialista és aconseguir que Tarragona sigui una ciutat amb oportunitats laborals de qualitat. “Ens cal un nou model econòmic que generi llocs de treball de qualitat. Per això proposem el model econòmic de les tres T: tecnologia, talent i turisme”. Viñuales vol crear un barri tecnològic a l’actual polígon Francolí a l’estil del 22@ de Barcelona. “D’aquesta manera, podríem atraure empreses vinculades amb el sector”.

L’alcaldable del PSC té clar que cal retenir “el talent que tenim a la ciutat i és necessari fer més estreta la relació entre la ciutat i la URV” per continuar desenvolupant la regió del coneixement, el centre de descarbonització de la química i la Vall de l’Hidrogen.

Pel que fa al turisme, Viñuales aposta per desestacionalitzar-lo, agumentar la promoció internacional i crear noves rutes turístiques a la ciutat, una d’elles per museïtzar les Fonts dels Lleons i les Termes de Sant Miquel. Per al socialista, el turisme esportiu també és clau per revitalitzar la ciutat.

L'Aula Magna del Campus Catalunya es va quedar petita. Foto: Tots21

L’Aula Magna del Campus Catalunya es va quedar petita. Foto: Tots21

Empresa Municipal d’Energia
A tot això se li ha de sumar la voluntat de Vuñuales de crear una empresa energètica municipal. “Hem de ser pioners en energies renovables i necessitem una empresa energètica municipal per impulsar la nostra economia”, va dir. Viñuales va apuntar que reservaran sòl al nou POUM per a instal·lar aquestes fonts d’energia i també aprofitaran els edificis municipals.

Finalment, els socialistes es comprometen a potenciar l’àrea metropolitana de Tarragona, “començant per la gestió del transport púbic i la mobilitat, que pateixen greus mancances al teerritori”.

L’acte va finalitzar amb tot el públic dempeus aplaudint el candidat i la projecció d’un vídeo amb imatges de Tarragona i amb la veu de Rubén Viñuales.

V.Tapias