.

.

TOTS 21

El PSC proposa la creació d'una brigada de manteniment del patrimoni. Foto: Cedida

El PSC proposa la creació d’una brigada de manteniment del patrimoni. Foto: Cedida

El candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales, creu que Tarragona ha de ser la ciutat que millor expliqui el seu patrimoni, ja que “tenim una museu a l’aire lliure”. Per a fer-ho possible, el PSC ha proposat l’aplicació de les noves tecnologies de forma didàctica i la creació de la Colònia Tàrraco per a explicar de forma permanent la vida romana.

Les i els socialistes tarragonins segueixen una nova ruta patrimonial al barri del Port amb les termes de Sant Miquel, la Font dels Lleons i la Necròpolis: “Concebem el patrimoni com una eina de transformació urbana i social i com a motor econòmic de la ciutat. Per això, insistim en apostar per aquesta nova ruta patrimonial del barri del Port”.

Per poder planificar bé les inversions, Viñuales proposa la creació d’un mecanisme de coordinació i cooperació amb totes les administracions implicades en la conservació del patrimoni: “Necessitem una planificació específica de les inversions que han de dur a terme la Generalitat, Diputació i Estat, per la conservació del nostre patrimoni. Per això, és tan important la creació d’aquest nou organisme permanent de col·laboració entre diferents administracions per reparar els monuments de l’única ciutat patrimoni de la humanitat de Catalunya”. El candidat socialista, també defensa, que a partir d’aquí el pressupost en patrimoni de l’Ajuntament aniria per la nova brigada de manteniment del patrimoni que vol impulsar el partit socialista.