.

.

TOTS 21

Una imatge dels estands de la Fira de Vilallonga. Foto: Tarragona21

En el marc de les Festes del Roser, Vilallonga del Cam ha encetat aquesta tarda una nova edició de la Fira d’entitat i comerç. Ja són 34 edicions on es combina la festa i la fira, tot i que amb el pas dels anys ha anat canviant la ubicació del recinte firal, que ara té lloc al carrer Alfons el Cast, al costat del el parc de les Parades.

L’alcaldessa, Gemma Benaiges, recordava amb nostàlgia en l’acte inaugual com era l’antiga fira: ‘Com canvia tot; qui no recorda com la Fira es muntava a la plaça de l’Església, sot els plataners, amb les casetes de les joguines, amb la xurreria davant de l’Ajuntament; i davant de Ca la Julieta, els caballitos, el tiro, la tómbola, la cistella. I a la plaça de la Creu, els cotxes de xoc. Després vam anar a la plaça de la Pau i a la Rambla, per acabar al parc de les Parades, amb la incorporació de la Fira d’entitats. Mare meva, com passen els anys i com avança tot’, i rematava: ‘Esperàvem la Fira perquè els avis ens compressin una joguina amb els dinerons de la collita d’avellanes’. Benaiges ha acabat demanant a la ciutadania que acudeixi als actes de les festes i els gaudeixi.

L’alcaldessa, Gemma Benaiges, tallant i repartint la cinta inaugural. Foto: Tarragona21

L’estand de l’Ajuntament és cada any un recinte expositiu, principalment de l’Arxiu Municipal. Aquest cop, el motiu són les primeres eleccions municipals des de la represa democràtica fa tot just 40 anys. Al seu torn, el Museu del Cinema de Vilallonga, l’únic d’aquestes característiques existent a les comarques de Tarragona, ofereix un espai amb pantalla de vídeo inclosa.

Així mateix, l’estand inclolu una urna per votar els segons presspostos participatius de Vilallonga. L’any passat van votar un 16 per cent del cens, una xifra força elevada comparada amb altres municipis, i va resultar guanyadora la proposta de millora del parc de les Parades. Un altre racó de l’estand està destinat a les obres a l’escola.

Els regidors, en un dels estands del certamen. Foto: Tarragona21

Taula instal.lada per votar els pressupostos participatius. Foto: Tarragona21

Un estand de joieria. Foto: Tarragona21

Els protagonistes, però, són les entitats del poble i les empreses. La Fira s’extendrà fins aquesta diumenge, i les festes continuaran fins el dia 14. Dilluns és la festa del Roser i és festiu a Vilallonga. Els actes religiosos ompliran les activitats, junt amb el cinema, actes que continuaran tota la setmana amb conferències, sessions de cinema i la presentacio d’un llibre. El darrer dia fort serà el 13.

Seguiu la programació completa en aquest enllaç.