.

La primera sessió es projectarà dijous, 29 de gener. Foto: Tarragona21

La primera sessió es projectarà dijous, 29 de gener. Foto: Tarragona21

Vilallonga del Camp se situa a l’avantguàrdia tecnològica pel què fa a les projeccions i, després d’incorporar el cinema 3D a la Sala Cinema Recretaiu del poble, a partir del 29 de gener projectarà els millors directes de la Royal Opera House de Londres. Ho farà en rigorós directe, al preu de 10 euros l’entrada, i amb la possibilitat de veure i escoltar de primera mà els principals intèrprets i clàssics del gènere.

L’Ajuntament confia que serà una manera d’atraure el públic, no només de Vilallonga, sinó també de les poblacions veïnes. L’aposta del consistori, a nivell econòmic, es xifra en els 1.400 euros necessaris per a l’adequació tecnològica del cinema. Per la seva banda, l’empresa Versión Digital és qui fa d’enllaç entre la realització que s’emet en directe des de la Royal Opera House i el cinema de Vilallonga i el seu benefici sortirà, exclusivament, del taquillatge.

En aquest sentit, tant l’Ajuntament com la companyia confien que la iniciativa tingui una bona acollida entre el públic i s’omplin les 300 butaques de la Sala Cinema Recreatiu. Per seduir el públic, Nuria Cuesta, del departament de Marketing de Versión Digital, ha argumentat que la temporada del Royal Opera House aposta per “grans intèrprets del moment, com l’irlandès Bryn Terfel” però també per grans títols com El Llac dels Cignes.

Tret de sortida amb Andrea Chénier

La temporada de directes ja va iniciar a la tardor, però la primera òpera que es podrà gaudir a Vilallonga serà aquest dijous, 29 de gener, a un quart de 9 del vespre, per un preu promocional de 5 euros. Es tracta d’Andrea Chénier, d’Umberto Giordano. Dirigida per David McVicar, l’obra és un drama apassionat de llibrtat i amor en temps de la Revolució Francesa i està protagonitzada per Jonas Kaufmann i Eva-Maria Westbroek.

Completen els directes operístics del 2015 a Vilallonga, al preu de 10 euros cadascun: L’Holandès Errant (Wagner, 24 de febrer); El Llac dels Cignes (Marius Petipa, 17 de març); Ascens i Caiguda de la Ciutat de Mahogonny (Kurt Weill, 1 d’abril); La Fille Mal Gardée (Frederick Ashton, 5 de maig); La Bohème (Giacomo Puccini, 10 de juny); i Guillem Tell (Gioachino Rossini, 5 de juliol).

Joan Marc Salvat