TOTS 21

Cartell a l'entrada d'un local de participació

L’interior del Tarragonès ha viscut de manera diferent la consulta. Per una banda, amb una Vilallonga del Camp immersa en la Festa Major d’Hivern i el bateig del primer gegant, la consulta està sent positiva i la participació està sent superior a la que hi sol haver en eleccions normals. El coordinador de participació de Vilallonga del Camp, Joan Ruiz, s’ha mostrat molt content pels resultats, afirmant que de moment no hi ha hagut un aldarull molt notable. El coordinador ha afirmat al Tarragona21 que s’espera un màxim de participació possible “amb independència del vot que hi pugui haver ja que, el que importa, és que tothom vingui i voti” per tal de refermar la capacitat de decisió del poble català. Ruiz ha fet una crida a la societat civil per seguir en la mateixa línia d’actuació de cara al 10N i el futur.

Centre recreatiu de Vilallonga del Camp

En el moment què Tarragona21 parlava amb el coordinador, un vilallonguí s’ha apropat demanant explicacions ja que no el deixaven votar amb el carnet de conduir i el DNI no el tenia. Quan el coordinador li ha dit que no era possible votar, l’home s’ha indignat i ha començat a alçar la veu afirmant que “no hi havia problema però que prendria les mesures adients”. Ruiz ha intentat parlar amb ell però el noi ha seguit alçant més la veu afegint que “no l’han deixat votar”. Seguidament, una noia ha comentat que tenia el DNI caducat i, al explicar-li que no era possible votar però que ho podria fer en els següents dies a la Delegació del Govern a Tarragona, no ha posat cap problema.

Col·legi a la Pobla de Mafumet

En canvi, al municipi veí de la Pobla de Mafumet no hi havia tant moviment com a Vilallonga. Finalment, 683 persones han votat al municipi on el Sí-Sí ha guanyat amb 473 vots, seguit pel Sí-No amb 69 i el No amb 67. També hi han hagut 10 vots de Sí-Blanc, 10 en blanc i 54 altres. El coordinador del local, Josep Mª Gasol, ha comentat que la participació ha estat prou proactiva, que no activa; afegint que a l’hora d’obrir portes no hi havia ningú fent cua per la votació, només les persones de l’ANC. No hi ha hagut cap aldarull important durant el matí, on Gasol ha destacat que, de les 300 persones que han passat, moltes eren parelles noves al poble les quals no han pogut votar perquè a la direcció del seu DNI no hi figurava encara La Pobla com a residència. Des del Tarragona21 també hem parlat amb el coordinador del procès a la Pobla de Mafumet, el qual ens ha comentat que potser el fet de ser funcionari ha significat en el fet de ser escollit coordinador, però quant a les possibles repercusions el coordinador ha respost que «fa riure això». Igualment, tots els voluntaris i les persones que hi havia al CEIP de La Pobla han afirmat que aquesta consulta suposa un pas endavant cap a la independència.

AnnaMG