.

El regidor d’Esports de Vila-seca, Francisco Almazán, a la seva oficina del municipi. Foto: David Aymerich.

El regidor d’Esports de Vila-seca, Francisco Almazán, té molt a dir del seu municipi i treu pit quan afirma que la seva localitat “és una de les primeres seus a tenir les instal·lacions finalitzades i en funcionament”. Tarragona 2018 s’apropa amb força i les proves de lluita lliure, lluita grecoromana i ciclisme en ruta estaran en bones mans gràcies a l’organització i la feina realitzada des de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Vila-seca, els seus col·laboradors i, sobretot, els voluntaris.

Fa poc el municipi va poder confirmar que han superat la barrera de 90 voluntaris i, més enllà de la implicació que demostra per part de la població, això també suposa la consolidació d’un pilar fonamental en els XVIII Jocs Mediterranis i el seu bon funcionament i rendiment actual i futur. “Al principi el tema era sobretot veure què es necessitaria per dur a terme les proves”, declara Almazán. “Vam rebre vàries visites del comitè organitzador per veure les instal·lacions que teníem per poder acollir les proves que se’ns havien encomanat a Tarragona 2018” i, d’aquesta manera, “poder adaptar-nos al que demanaven les administracions i reglamentacions generals” per gestionar els voluntaris inscrits.

Almazán és una peça clau en l’organització de les proves assignades a Vila-seca i la seva actual disposició.

El llegat dels Jocs és latent a Vila-seca. Més enllà de la prova de ciclisme en ruta, la qual ubicarà el seu punt de sortida al municipi, el fet d’acollir les proves de lluita lliure i lluita grecoromana ja han deixat a la localitat un Pavelló Municipal renovat i un altre de secundari també cobert en part, per exigències de la Federació (abans es trobava descobert), i habilitat amb un porxo que connecta amb el primer pavelló en tot moment. Abans el Pavelló Municipal “era una capça tancada i, ara, hem fet unes obertures amb vidrieres que et permet veure des de fora els esportistes” si s’escau, comenta Almazan.

També s’ha eliminat un fals sostre per guanyar en alçada i claror, les grades s’han adaptat a la nova normativa situant seients amb suport, un ascensor, nous vestidors i una il·luminació led d’última tecnologia complementada amb detectors de presència per estalviar al màxim en consum elèctric. Per l’altre costat, respecte a la pista principal s’han canviat les làmines i també els marcadors. D’aquesta manera, “quan passin els Jocs Mediterranis tindrem uns pavellons del segle XXI amb porxo, recepció molt més amplia i, sobretot, la pista exterior coberta i que es pot fer servir” afirma el regidor d’Esports amb fermesa.

El Pavelló Municipal de Vila-seca està llest per Tarragona 2018. Foto: Tarragona21.

A més a més, “les entitats que actualment fan ús del pavelló estan molt contentes” continua Almazan, ja que, gràcies a les noves infraestructures, Vila-seca també ha pogut dotar de noves utilitats el Pavelló Municipal; com per exemple la realització de concerts durant la Festa Major, ara que les sortides d’emergència estan molt més adaptades que abans. “El nostre alcalde ha posat totes les facilitats del món perquè això vagi a bon port” destaca també Almazan, que no té cap dubte que Tarragona 2018 “és una oportunitat de poder col·laborar i de poder fer història”.

David Aymerich