.

Un sistema facilita la recollida selectiva a través de plataformes de contenidors mòbils. Foto: Cedida

Aquest dijous, al Celler de Vila-seca, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del servei Illa-neta que es posarà en marxa el dilluns 17 de juny. Un sistema que té la finalitat de facilitar la recollida selectiva i promoure la separació de les diferents fraccions als carrers del centre històric de Vila-seca, a través de quatre plataformes mòbils que s’ubicaran diàriament entre les 19.00 i les 23.00 h en quatre ubicacions: carrer dels Ferrers (cruïlla amb el carrer de Sant Pere), carrer de les Creus (cruïlla amb el carrer de Monterols), plaça de Voltes i plaça de les Creus.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que “es tracta d’un sistema molt útil i pràctic per als veïns i veïnes del centre històric”. Afegint tot seguit que “aquest era un dels objectius de la nova concessió, que ara fa poc més d’un any que es va presentar: un sistema específic per al centre històric que, a més, ajudés a superar els percentatges de fracció que marca la Unió Europea”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme, Josep Toquero, ha recordat que “el sistema Illa-neta té l’objectiu d’apropar, fer més fàcil i còmode la recollida selectiva de residus” tot donant a conèixer que el vehicle que transporta les illes “és sostenible i totalment adaptat a la geografia del nucli històric, perquè pugui circular per carrers més estrets i agafar bé els girs”. El regidor ha volgut destacar que es tracta d’un sistema pioner, ja que “és l’únic que compta amb les cinc fraccions”.


Altres notícies:


En aquest sentit, el vehicle que transporta les plataformes emergents és elèctric i transporta un semiremolc portacontenidors amb capacitat per a cinc contenidors per a cartró, envasos, vidre, orgànica i resta. El semiremolc disposa d’una roda abatible hidràulicament de manera que el semiremolc queda arran de terra; dos suports hidràulics davanters permeten alinear el semiremolc amb el vehicle per tal d’enganxar-lo i desenganxar-lo.

Per tal de que els veïns i veïnes del centre històric estiguin assabentats d’aquest nou sistema, l’Ajuntament de Vila-seca ha posat en marxa una campanya informativa amb un equip de quatre persones que realitzen visites porta a porta, també tenen presència en un punt informatiu i seran presents a peu de la plataforma emergent Illa-neta. En primer lloc, les visites porta a porta, que ja s’han iniciat, tenen la finalitat de garantir que la informació arribi a la quantitat més gran possible de veïns i veïnes. D’aquesta manera, es realitzaran visites als 931 habitatges situats al centre històric fins al 19 de juny. Aquesta acció es combinarà amb els punts informatius amb presència itinerant a tots els barris de la ciutat, en zones properes als set centres educatius de Vila-seca.

Per últim, un cop implementades les plataformes, els informadors tindran presència estàtica a les quatre ubicacions per a interactuar amb la ciutadania i explicar el funcionament del nou sistema, així com també incentivar la separació de totes les fraccions.