.

.

TOTS 21

Foto de la inauguració dels cursos gent gran de la URV

Foto de la inauguració dels cursos gent gran de la URV

Avui al matí Vila-seca ha estat la seu de la inauguració del curs 2019-2020 de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili.

L’acte, celebrat a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira, ha estat presidit per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras; la regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya; la coordinadora de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran, Maria Isabel Miró i el responsable de l’Aula de la Gent Gran a Vila-seca, Joan Clavé.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha volgut felicitar la Universitat Rovira i Virgili perquè “sempre ha estat clau per a cohesionar i integrar les persones”. Ha afirmat que “l’aprenentatge sempre ens connecta amb el nostre nen interior” i, per això, “aquestes aules d’extensió universitària podrien anomenar-se ‘Aules de la Segona Joventut’”. La regidora Manuela Moya, per la seva banda, ha recordat que enguany es commemoren també els 15 anys de la posta en servei d’aquestes aules a Vila-seca, les quals “revitalitzen el contacte humà en una època on tenim moltes amistats informàtiques”, ha destacat Joan Clavé. Maria Isabel Miró ha afegit que “en l’actualitat, la societat demana que la universitat estigui oberta a tothom” i, en aquest sentit, la rectora de la URV, ha assegurat que “aquesta oferta és una fórmula d’estímul que enriqueix el coneixement, en la qual avui en dia hi col·laboren un total de 198 professors”.

L’acte de la inauguració del curs ha finalitzat amb l’audició musical interpretada al piano per Alba García Campos, alumna del Conservatori de Música de Vila-seca.

A Vila-seca, durant aquests 15 anys des de la seva posta en servei, hi hauran passat gairebé 1.000 alumnes de més de 55 anys. Cal recordar que les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són un projecte social, engegat per les principals universitats catalanes, que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat. És una alternativa al temps de lleure de la gent gran, que propicia que estiguin al dia de nous coneixements.