.

.

TOTS 21

Un moment de l’arrencada de Tastvm, la tarda de divendres. Foto: Tarragona21

Vila-seca està d’estrena, dels jardins del Castell i del Tastvm, la proposta gastronòmica i vinataire que vol maridar els vins de les denominacions d’origen de les comarques de Tarragona amb la variada oferta gastronòmica que existeix entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El reconegut xef vila-secà Eduard Xatruch, estrella Michelin, n’és el padrí i divendres a la tarda ha comandar el primer showcooking.

Format al Bulli durant 18 anys, Xatruch va obrir, de la mà d’Oriol Castro i Mateu Casañas, restaurant propi a Cadaquès -el Compartir-, d’enorme èxit, que va traslladar després a Barcelona amb el restaurant de moda Disfrutar. Xatruch agrïa al Patronat de Turisme de Vila-seca haver-li donat el títol de padrí d’un certamen que s’obre a la gastronomia de tota la província.

Al seu torn, l’alcalde, Josep Poblet, ha volgut subratllar “el valor que tenen els nostres productes” i ha recordat quan Vila-seca era un potent territori de producció de vi. L’enorme celler -l’antic edifici del celler- de l’entorn del Castell, que serà museïtzat, n’és l’exemple vivent. Encara se n’hi fa, de vi, però no com abans. Quatre seran les estrelles Michelin presents a Tastvm, tres d’elles de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde, amb el xef Eduard Xatruch i el president del Patronat de Turisme. Foto: Tarragona21

Gaudir d’aquesta maridatge és la idea que defensa el Patronat, en paraules del seu president, Pere Segura. La mostra presenta 18 empreses, sis cellers i vuit espais gastronòmics als jardins del Castell, tot un entorn municipal que justament s’inaugura amb Tastvm.

Hi ha la possibilitat de fer desgustacions variades, de tapes o de vins, amb preus que van des dels tres als quatre euros per racció.

El retén, doncs, promoure i posar en valor els vins i la gastronomia del territori, així com donar a conèixer els seus valors com a productes de proximitat i qualitat, vinculats a la dieta mediterrània.

Xatruch, fent el seu showcoocking. Foto: Tarragona21

Tast de tapes

El món gastronòmic hi serà representat mitjançant espais de tast de tapes elaborades amb productes típics del país, exemple directe de l’ús dels productes de la cuina, generant així també relacions entre els professionals vitivinícoles i de la restauració. A més, es comptarà amb espais d’activitats oberts al públic amb un programa que ocupi les franges principals de la mostra.

Durant la mostra tindran lloc activitats relacionades amb els productes vitivinícoles i la gastronomia, com showcookings, tant per al públic general com per al professional, diversos tastos i degustacions, actuacions musicals i activitats infantils.