.

Els comuns asseguren que aquesta iniciativa “contribueix a la conciliació familiar”.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat al registre municipal una moció per oferir un servei a les escoles perquè tinguin la possibilitat de fer natació gratuïta en horari escolar en el curs que el consell escolar municipal determini de forma consensuada.

Segons els comuns, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “aproximar l’activitat física a tots els sectors de la població mitjançant el foment de la natació a infants”. A més, assenyalen que aquest projecte “ajudaria a difondre l’esport a la infància i a generar uns hàbits que son altament profitosos, com el creixement de l’autonomia dels més menuts i la millora de la autoestima”. Tanmateix, asseguren que aquesta iniciativa “contribueix a la conciliació familiar”, ja que la realització d’una activitat d’aquestes característiques en horari lectiu “permet a les famílies disposar de més temps per estar amb els seus fills”.

Des de l’agrupació municipalista asseguren que s’han inspirat en Tarragona. Allà uns 400 alumnes de 12 escoles realitzen el programa ‘Juguem a nedar’ per fomentar la pràctica de la natació entre els infants de la ciutat.  Concretament, ofereixen cursos gratuïts de natació, en horari lectiu, als alumnes de P5 dels centres educatius de la ciutat. El programa s’estructura en cursos de 30 setmanes, d’octubre a maig, de 50 minuts de durada. Inclou el monitor titulat de natació, l’assegurança esportiva del participant, una fitxa d’avaluació i el material esportiu auxiliar. El cost de l’activitat, que és gratuïta per a tots els nens i nenes participants, és assumit per l’Ajuntament de Tarragona.