.

.

TOTS 21

La formació es compromet a triplicar els plans d’ocupació, transformar el paper del SOCE, donar suport a l'emprenedoria i lluitar contra la precarietat laboral mitjançant el desenvolupament d'itineraris personalitzats i la intermediació entre desocupats i empresa.

La formació es compromet a triplicar els plans d’ocupació, transformar el paper del SOCE, donar suport a l’emprenedoria i lluitar contra la precarietat laboral mitjançant el desenvolupament d’itineraris personalitzats i la intermediació entre desocupats i empresa.

Vila-seca en Comú proposa un total de 16 propostes específiques destinades a augmentar l’ocupació i la qualitat laboral. Afirmen que Vila-seca “té múscul suficient per aconseguir la plena ocupació al llarg del mandat 2019-2023”.

Triplicar els plans d’Ocupació

Una de les principals mesures consisteix en triplicar els plans d’ocupació. Els comuns sostenen que en els últims exercicis la partida destinada als plans d’ocupació es va reduir un 25% quedant-se en 375.000€. Consideren que situar-la en aproximadament 1M€ és “perfectament viable i socialment necessari per a un municipi que ha presentat diversos superàvits consecutius superiors als 6 milions d’euros”. Una altra de les mesures per la qual aposten és la realització d’una fira anual de formació i ocupació així com per l’augment de la brigada municipal.

Transformar el SOCE

Pel que fa al Servei d’Ocupació (SOCE), els Comuns aposten per la diversificació del programa de formació i creació d’ocupació introduint àmbits com la rehabilitació energètica i urbana, la prevenció i gestió sostenible de residus, l’emprenedoria i l’atenció i cura de les persones. També proposen realitzar un Pla Laboral amb especial èmfasi en col·lectius amb dificultats d’inserció laboral mitjançant el desenvolupament d’itineraris personalitzats per a l’orientació laboral i la intermediació entre treballadors desocupats i empresa.

Lluitar contra la precarietat laboral

Una altra de les apostes en matèria d’ocupació és millorar la qualitat laboral. Per aconseguir-ho proposen mesures com garantir que les empreses que aspirin a treballar amb l’ajuntament tinguin unes condicions laborals dignes, implementar el segell de qualitat laboral per a les empreses del sector turístic, millorar les condicions laborals de les persones contractades pel pla d’ocupació i millorar la qualitat laboral del personal de l’Ajuntament mitjançant l’adopció d’un conveni just.

Suport a l’emprenedoria

Finalment els Comuns también incideixen en l’àmbit de l’empresa i la iniciativa emprenedora mitjançant propostes com l’assessorament a l’autoocupació, subvencions per a persones en situació d’atur que s’estableixin en règim de cooperativa de treball o en règim d’autònoms, bonificacions en impostos i taxes municipals per a noves empreses i la creació d’un espai físic amb diferents equipaments destinada acollir empreses de nova creació que permeti el coworking.