.

.

TOTS 21

Enguany el Ball de Diables de Vila-seca commemora el seu 30è aniversari

Enguany el Ball de Diables de Vila-seca commemora el seu 30è aniversari

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, la Festa Major d’Estiu a Vila-seca donarà el tret de sortida el proper dijous 25 de juliol i s’allargarà, amb una seixantena d’actes programats, fins al diumenge 4 d’agost. Durant els primers dies, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume.

Amb una gran diversitat d’actes i amb la música com a fil conductor, destaquen els concerts de Marcos San José el 26 de juliol al passeig de Pau Casals i el grup La Guardia l’endemà dissabte. Per la seva banda, els petits gaudiran d’una cercavila pel passeig Marítim amb diverses estructures itinerants, personatges gegants i malabaristes el 26 de juliol a la tarda. Cal recordar que la recepció d’entitats Sant Jaume 2019 tindrà lloc el dissabte 27 de juliol a les 6 de la tarda i, seguidament, hi haurà Castells al Parc del Pinar de Perruquet. Com cada any, el passeig de Pau Casals tornarà a ser testimoni del Correfoc amb el Ball de Diables, seguit del gran castell de focs d’artifici, a les 23.00 h des de la platja del Racó. La tradicional Travessia Nedant “Platja de la Pineda” que enguany compleix les 32 edicions serà el diumenge 28 de juliol a les 10.30 h i a la tarda tindrà lloc l’XI Trobada de Bastons de les Comarques Meridionals. La Txaranga Band Tocats tancarà els actes de Festa Major a la Pineda, amb una cercavila el diumenge 28 de juliol a les 21.00 h.

Des del diumenge i fins al diumenge 4 d’agost, la festa es concentra totalment al nucli de Vila-seca. Cal destacar els espectacles familiars, monòlegs i actuacions musicals de petit format, amb Bsides, El Artristre, Triampa Rumba Catalana que es tornaran a concentrar la plaça d’Estudi, i els ja consolidats Espai Cubik i Chill Out al jardí de la Biblioteca. La cercavila del seguici tradicional tindrà lloc el dijous 1 d’agost al vespre i ja a la nit, Dr. Prats i Dj OGT posaran punt i final al dia amb la seva música i festa per als joves, al Parc de la Riera. Al mateix lloc, l’endemà divendres hi haurà el conegut “Vila-seca a Tope” amb Saratoga, Centinela i Lujuria. La Invenció del Cos de Sant Esteve, el 3 d’agost, aplegarà actes tradicionals com ara la missa major, l’Splash de Sosciathlon, la Cercabirra o els Castells. El dia finalitzarà amb la I Trobada Nacional de Diables per Vegueries, amb una tabalada a la plaça de Voltes i un gran correfoc, i també el gran ball de Festa Major al Parc de la Riera amb l’orquestra Nueva Alaska.

L’últim dia de Festa Major començarà amb la Vila-seca Family Race, la Ruta N-340 de Vermut de Festa Major, la representació del Ball de Sant Esteve i el lliurament dels premis d’engalanament de balcons i carrers, a la plaça d’Estudi. Per anar finalitzant la festa, els trabucaires faran la seva cercavila a les 22.15 h i el Ball de Diables “Històrics” arrencarà la nit amb una tabalada des del carrer de Sant Antoni, el correfoc i el lluïment final. Cal recordar i destacar que enguany el Ball de Diables de Vila-seca commemora el seu 30è aniversari i tots els actes de foc del programa de Festa Major formen part de la celebració. L’esclat final de festa arribarà amb el gran castell de focs d’artifici des de la Via Màxima.