.

.

TOTS 21

Entrega de 'entrega de videoconsoles i tablets als nens i nenes ingressats a l'Hospital Joan XXIII per part de la fundació Juegaterapia. Foto: Cedida

Entrega de ‘entrega de videoconsoles i tablets als nens i nenes ingressats a l’Hospital Joan XXIII per part de la fundació Juegaterapia. Foto: Cedida

La fundació Juegaterapia ha entregat 15 videoconsoles portàtils, model PSP i Nintendo, 2 tablets Vtech i 50 videojocs, pels nens ingressats a la planta de pediatria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Aquesta fundació sense ànim de lucre recicla material de segona mà i el distribueix pels hospitals pels nens i nenes ingressats.

Juegaterapia va néixer l’any 2010 i s’encarrega d’aconseguir consoles fixes i portàtils de gent que ja no les fa sevir per entregar-les als nens ingressats, amb l’objectiu de fer més entretingut el temps que estaran a l’hospital. Juegaterapia també entrega ordinadors i tablets procedents de donacions d’empreses, particulars, escoles, universitats i altres organitzacions.

Aquesta fundació també ajuda a construir espais de joc, anomenats “El jardín de mi hospi”, als terrats dels hospitals. Ja ha construït jardins als terrats de l’hospital La Paz i a l’Hospital 12 de Octubre, els dos a Madrid. La fundació Juegaterapia creu fermament en els beneficis del joc com una teràpia pels nens ingressats que han de passar llargues estades als hospitals.

El Servei de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII és un servei de referència per a tota la població de la província de Tarragona. El seu personal està especialment entrenat per assistir tot tipus de problemes mèdics i quirúrgics. A més, la unitat neonatal és pionera en procediments com el mètode cangur o el mètode de contacte pell amb pell, massatge corporal, etc., i té l’acreditació d’Hospital Amic dels Nens des de l’any 1994.