.

Els acusats d’assassinar un home a Tarragona l’any 2021 i d’encobrir els fets, amb els seus advocats, a l’inici del judici. Foto: Mar Rovira

Un agent dels Mossos d’Esquadra ha declarat que van trobar fotografies del cadàver amb les dues mans i de la mà seccionada de la víctima en el mòbil d’un dels acusats de l’assassinat d’un home, de 23 anys, la matinada del 26 d’agost de 2021 a Tarragona.

El policia ha afirmat que les imatges eren “correlatives” en el temps, al voltant de les 7.45 hores. En la segona sessió del judici, celebrat aquest dimecres a l’Audiència de Tarragona, també han intervingut altres agents dels Mossos, els quals han certificat que van localitzar restes de sang en les dues edificacions de la finca situada al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, on es va produir el crim. També han explicat que van trobar la mà esquarterada en la inspecció ocular del cotxe.

El testimoni d’un agent dels Mossos d’Esquadra:

En la seva declaració, l’agent ha explicat que també van trobar un vídeo, on es veia el cos de la víctima movent-se. “Teníem la impressió que el cos feia un moviment i el vam enviar a analitzar, l’informe pericial indica que el cos encara es mou, tot i no saber com”, ha dit. En el buidatge dels mòbils dels acusats també es localitzen altres imatges de cossos esquarterats, que no són de la víctima.

A més, el testimoni ha assenyalat que en l’anàlisi dels mòbils també van constatar que s’havien efectuat les dues trucades al 112 per alertar del conflicte veïnal entre un dels investigats i la víctima, així com que hi havia missatges enviats entre alguns dels processats i fotos d’ells de festa de la nit del 25 d’agost de 2021. També, un àudio dels implicats previ a l’assassinat.

El mateix testimoni ha destacat que van geolocalitzar a través d’un dels telèfons els moviments fets per un dels acusats, des de Tarragona fins a la zona propera del canal del riu Ebre, on es van desfer del cos. En concret, ubiquen el vehicle a La Ràpita i a Sant Jaume d’Enveja, punt on es va localitzar el cadàver.

 

Localitzada sang a les cases

Entre els diversos agents que han declarat aquest dimarts destaquen els policies que van inspeccionar el vehicle i les dues edificacions situades a la finca on es va cometre el crim. Els primers han explicat que van trobar una bossa plena de restes de menjar i brossa on hi havia la mà esquerra seccionada de la víctima, un pot de lleixiu buit i sense tap, un guant de color groc, dues destrals- que estaven tacades de sang-, un ganivet, una cinta adhesiva, així com una altra bossa, on hi havia una samarreta, pantalons i vambes també tacades de sang, entre altres elements.

Pel que fa a la investigació de les restes biològiques, els policies han indicat que van trobar sang a la roba que portaven dos dels processats el dia de la seva detenció. També van localitzar sang en diferents zones de la casa d’un dels acusats, com per exemple, a la cortina de la porta d’accés a l’habitatge, a terra, o en una caixa de plàstic, entre altres punts. En el segon habitacle -el de la víctima- també van trobar una “gran taca” de sang a terra, en dues escopetes o en un utensili tipus serra i en un pal. Les dues edificacions estan en la finca situada al barri de Sant Pere i Sant Pau, de Tarragona.

“El més significatiu és que vam trobar sang a terra i en una de les escopetes, a la zona de la culata i disparador, també hi observem cabells humans, a la part exterior de la casa vam trobar projeccions de sang que ens indiquen que possiblement siguin horitzontals, és a dir, derivades de cops a zones vitals com al cap, altres projeccions trobades indiquen que s’haurien produït quan la víctima estava a terra”, ha subratllat el testimoni.

Van presenciar com col·locaven el cos al maleter

La segona sessió del judici ha arrencat amb el testimoni d’una mossa d’Esquadra, que va instruir les primeres diligències de la investigació. Ella ha explicat que els van notificar que s’havia trobat una “mà humana aparentment” en un maleter d’un vehicle, on hi havia dos homes i una nena petita. També ha indicat que van fer “moltes gestions” durant la nit d’aquell dia per identificar la víctima.

L’agent ha afirmat que van trobar un incident que relacionava l’home mort amb un dels investigats, ja que aquest va trucar als serveis d’emergències per alertar d’un conflicte veïnal: “Va trucar dient que una persona que vivia a la mateixa finca anava borratxa i que els havia amenaçat a ell i la seva filla, després va tornar a trucar dient que estava solucionat”, ha indicat.

La mateixa testimoni ha asseverat que l’endemà es van dirigir a la finca on es va produir l’assassinat i es van trobar dues dones -acusades d’encobriment-, les quals van declarar que s’havia produït una baralla entre la víctima i dos dels investigats. “Van dir que li podien haver causat la mort o com a mínim ferides molt greus, mai van dir que ho havien vist, però sí indicis que alguna cosa greu havia passat perquè havien arribat plens de sang”, ha declarat.

Alhora, una de les processades els va explicar que havia vist com baixaven el cos embolicat amb una manta i que el col·locaven al vehicle. “Llavors vam parar la declaració i la vam detenir per encobriment”, ha afegit la mossa. El judici, que està previst que s’allargui fins al 21 de juny, es reprendrà divendres.

ACN