.

.

TOTS 21

Concentració a les portes de l'Ajuntament de Reus. Foto: Ajuntament de Reus

Concentració a les portes de l’Ajuntament de Reus. Foto: Ajuntament de Reus

Desenes de persones s’han concentrat aquest divendres al migdia a la plaça del Mercadal de Reus, davant l’Ajuntament, per fer un minut de silenci i condemnar l’assassinat d’una dona a mans del seu fill dimecres passat a la capital del Baix Camp. La dona va morir a l’hospital Joan XXIII de Tarragona després de ser apunyalada pel seu fill, amb problemes psiquiàtrics, al domicili familiar.

Les autoritats amb la pancarta de condemna del feminicidi. Foto: Ajuntament de Reus

Les autoritats amb la pancarta de condemna del feminicidi. Foto: Ajuntament de Reus

A la concentració ha assistit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha assegurat que les violències masclistes són “el principal problema de seguretat pública” del país. La consellera també ha lamentat la mort violenta d’una altra dona, en aquest cas a Palamós, en mans de la seva parella diumenge passat.

L’acte de protesta també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; de la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich, i la delegada dels Serveis Territorials del departament d’Igualtat i Feminismes, Eva Ferran, així com altres membres del govern i la corporació municipal de Reus.

Sandra Guaita també ha volgut sensibilitzar la població de la lacra que suposa la violència domèstica.

Amb aquesta crida a la ciutadania a sumar-se a l’acte de protesta, l’Ajuntament reitera el seu compromís en l’erradicació de les violències masclistes.

La plaça Mercadal ha estat l’escenari d’aquesta condemna, que ha aplegat molts ciutadans que han volgut estar al costat de la família i l’entorn de la víctima.

Per la seva banda, la ciutat de Tarragona també ha volgut condemanar el feminicidi de Reus amb un minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Tarragona

Minut de silenci davant l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Cedida

Minut de silenci davant l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Cedida

L’Ajuntament expressa el seu condol a la família i les amistats de la víctima i fa una crida a la ciutadania a rebutjar de manera contundent qualsevol forma de violència contra les dones.

ACN / Redacció