.

.

TOTS 21

Victòria Forns en una imatge del passat 9N. Foto:Tarragona21

Victòria Forns en una imatge del passat 9N. Foto:Tarragona21

Convergència convoca un comitè local d’urgència amb els noms de Victòria Forns i Albert Abelló sobre la taula.

La pugna oberta a CDC per optar a l’alcaldia de Tarragona segueix cremant etapes. Un comunicat fet ahir a les cinc de la tarda pel mateix president del partit a Tarragona, Jordi Sendra, i titulat “Estat de les eleccions municipals 2015 a Tarragona”, ha convocat als 38 membres del comitè local per aquest vespre a les 20h a la seu del partit en una sessió extraordinària.

La reunió podria servir per a escollir al candidat de CDC a les pròximes municipals del mes de maig. Sobre la taula dues opcions la proposada des de Barcelona i l’opció que seguiria defensant el comitè de Tarragona.

Albert Abelló, actual president de la Cambra de Comerç de Tarragona, seria el candidat que hauria proposat Barcelona per encapçalar una llista plena d’independents a les municipals de Tarragona. En una entrevista al Diari de Tarragona, Abelló, va deixar clares quines eren les seves propostes i quina seria la composició de la seva llista plena de la seva gent de confiança i sense la presència de polític.

L’entrada d’Abelló suposaria una remodelació total a la llista de CDC a Tarragona i de moment ja s’ha trobat amb les primeres queixes públiques des d’Unió que podria perdre molt pes en una hipotètica llista amb independents.

L’opció Victòria Forns seria la que en principi comptaria amb el vistiplau de bona part del comitè local de Tarragona, per a seguir encapçalant la llista convergent a les municipals de Tarragona.

Forns podria comptar amb 20 vots a favor dels 31 amb dret a vot del comitè local per a tornar a ser la candidata a l’alcaldia de la ciutat.

La postura de Victòria Forns i de l’actual equip de treball de CDC a l’ajuntament és la de defensar una votació del comitè per a triar el candidat i que sigui la militància la que s’encarregui d’escollir al cap de llista.

Forns tindria també el teòric suport d’Unió per a mantenir la federació a la llista de les eleccions del maig. L’actual cap de llista convergent manté doncs un nou pols amb l’executiva nacional del partit.

Albert Abelló o Victòria Forna és el debat que ha de resoldre Convergència.

A poc més de quatre mesos per la celebració de les eleccions municipals convergència segueix encallada en la tria d’un candidat que sembla que podria obrir una escletxa important al partit a Tarragona.

Quim P. Casadesús