.

.

TOTS 21

Una de les obres de Vicki Roldán

Una de les obres de Vicki Roldán

L’artista Virtudes Roldán Carrascosa, coneguda artísticament amb el nom de Vicky Roldán, exposarà “Esculpir la pintura per descobrir la imatge” a la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra, del 5 al 28 de maig. La inauguració tindrà lloc aquest dijous, 5 de maig, a les 19.30 h.

Vicky Roldán és una virtuosa pintora tarragonina llicenciada en Història, Antropologia Social i Cultural i Belles Arts. Aquesta àmplia formació acadèmica es complementa amb un Post-Grau en Comissariat d’Exposicions, a més de ser doctoranda d’Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili. A més, combina la seva faceta artística amb una sòlida trajectòria laboral com a documentalista, publicista, docent i comissària d’exposicions.
Com a artista, el seu camp experimental és la pintura, bevent de les fonts de l’expressionisme i del simbolisme, corrents que van despertar el seu interès a través, essencialment, de Vassili Kandinski i Paul Gauguin. La seva obra, que pretén plasmar el seu món intern precuinant la pintura, s’ha forjat inspirant-se en mestres com Jaume Muxart, Willem de Koonning o Jackson Pollock, màxim referent de l’expressionisme abstracte.

L’exposició que ens presenta es basa en un projecte de figures humanes que ella mateixa defineix com un conjunt de formes viscerals i retorçades ressaltant sobre un fons neutre. Imatges alhora brutals i belles, afirma.

La seva trajectòria inclou nombroses exposicions, les més recents a la Diputació de Tarragona, la Galeria ViA 1979, la Fundació Privada Reddis o el Col·legi d’Arquitectes Tècnics i Aparelladors de Tarragona. Entre els reconeixements, ha sigut finalista del 8è Premi de Pintura Ceferino Olivé i el 21è Premi Telax, ambdós guardons reusencs.

L’horari de visita de la sala es: dimecres, dijous i divendres, de 17 h a 20 h, dissabtes, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h.