.

Julio Salinas, a la final de Wembley ’92. Foto: FC Barcelona

Aquest proper dijous al matí tindrà lloc la 28a edició del Pre-clàssic “Desafío Nacex”, una iniciativa de caràcter benèfic que suposa el tret de sortida al gran clàssic del futbol estatal i mundial, el FC Barcelona – Real Madrid que serà disputat tres dies després.

En aquesta ocasió, el ‘Desafío Nacex’ tindrà lloc a les instal·lacions del Golf Costa Daurada Sports Center, ubicat al km 2,7 de la carretera del Catllar (El Catllar, Tarragona). Aquest recinte multiesportiu donarà la benvinguda a aquesta competició benèfica que, any rere any, reuneix a nombroses i destacades figures ja retirades del FC Barcelona i del Real Madrid.

Més enllà de la rivalitat esportiva que els va enfrontar durant la seva etapa com a futbolistes professionals, aquesta cita permet retrobaments i, per damunt de tot, unir-se a favor d’una causa solidària. En aquest sentit, la Fundación Forever Dream serà la destinatària dels beneficis que generi aquest torneig solidari. Es tracta d’una entitat que acumula més d’onze anys lliurada a fer realitat somnis, especialment els dels infants amb escassos recursos, a través del món de l’esport i de l’entreteniment. L’origen d’aquesta fundació es remunta al 2007, amb el naixement prematur del nebot del fundador, a qui posteriorment van diagnosticar una paràlisi cerebral aguda.

Ara, amb el 28è ‘Desafío Nacex’, la Fundación Forever Dream podrà obtenir nous recursos econòmics per seguir endavant en la seva lluita, gràcies a una iniciativa solidària que comptarà amb la presència de Julio Salinas, José Ramón Alexanco, Paco Pavón, Albert Ferrer, Miguel Ángel Nadal, Víctor Sánchez del Amo, Jesús Angoy, Ángel Cuéllar, Isidoro San José, Santi Ezquerro, Lluís Carreras, Dani García-Lara, Óscar Arpón, Thomas  Christiansen, Alfonso Pérez, Gerard López, Luis Milla i Ramón Calderón entre altres assistents que ja han confirmat la seva presència.