TOTS 21

Imatge de familia dels representants cambrilencs. Foto: Cedida

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat el Campionat de Catalunya de Batel al Canal Olímpic de Castelldefels en la que els Vent d’Estrop s’hi han presentat amb 8 tripulacions, 6 de les quals formen part de l’Escola de Rem del club.

Després que l’any passat no es pogués disputar el Campionat per culpa de la pandèmia, aquesta era la primera competició oficial que es disputava sense restriccions d’edat amb els participants i ho va fer a les instal·lacions del Canal Olímpic, construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, com a seu de les competicions de Piragüisme.

Els Vogadors es van presentar amb 8 tripulacions, 6 de l’Escola de Rem a més de l’absolut masculí i el veterà femení i els resultats van ser molt bons tenint en compte l’especial situació que estem vivint i les dificultats que ha tingut l’entitat, com totes les del municipi, per continuar entrenant i preparar els esportistes donada la incertesa i les restriccions.

A la jornada de diumenge, els primers en competir van ser l’absolut masculí, que havent entrenat molt pocs dies amb l’embarcació van poder classificar-se per la final B, amb el vuitè temps dels 11 participants. Un cop a la final, no van poder millorar la posició entrant per darrera de Rem Hotelers A, Rem Badalona B i Rem Santa Cristina B.

Seguidament, van participar la categoria d’infantil femení, en la que els Vogadors van presentar una tripulació amb els més petits del club, formada per 3 alevines i una infantil, i en la que s’estrenaven competint. Ho van fer amb una distància de 1000m i una virada, guanyant a Nàutic Flix.

Les següents a participar van ser les tripulacions cadet femení A i B, que ho feien en la distància de 1500m i 2 virades, en la que l’or se’l va endur Nàutic Móra d’Ebre seguit de Cambrils A i Cambrils B, plata i bronze respectivament, havent remat molt bé totes dues tripulacions.

Tot seguit, el cadet masculí, també en la distància de 1500m i dues virades, es va imposar a Nàutic Flix, aconseguint la medalla d’or, en una regata que van anar de més a menys.

En categoria juvenil, ja en la distància de 2000m i 3 virades, la tripulació femenina, amb una juvenil i tres cadets, es va imposar i guanyar la medalla d’or en una espectacular regata frec a frec amb Rem Badalona, que es va decidir en els darrers metres després d’haver anat per darrera tota la regata. En tercera posició va entrar Rem Premià.

Pel que fa al juvenil masculí, penalitzats per no tenir temps d’escalfar a l’aigua, van entrar en segona posició en una regata que va guanyar amb autoritat Rem Badalona i en la que Rem Premià va fer la tercera posició, fent bronze.

Finalment, en el torn de la categoria de veterans, la tripulació femenina va fer la segona posició i medalla de plata en una regata que va guanyar Nàutic de Tarragona i entrant per davant de Natació Badalona, Rem Santa Cristina, Rem Badalona i RC Marítim de Barcelona.

En definitiva, una molt bona jornada de competició després de molt de temps sense poder fer-ho, en la que es va poder veure una bona jornada de rem i retrobament dels clubs que habitualment participen en les competicions de rem de banc fix a casa nostra.

La propera data, si res no ho impedeix, serà ja en la modalitat de llaüt mediterrani al port de Badalona el proper 18 d’abril, regata preparatòria del Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat que es disputarà el diumenge 9 de maig a l’estany de Banyoles.

L’Escola de Rem de Vent d’Estrop

L’Escola de Rem és un espai de formació integral en la modalitat de banc fix, des de la formació tècnica inicial passant per una preparació física per tal d’obtenir el bagatge motriu suficient i acompanyant-los durant les diferents etapes de maduració física i psíquica per tal que puguin practicar l’esport del rem amb seguretat i qualitat. Actualment l’Escola de Rem compta amb una quarantena d’alumnes des de les categories aleví a juvenil, comptant amb un cos tècnic amb formació i experiència reconeguda.

Redacció